Cultura 04/04/2016

Mor el cantant Manolo Tena, referent de la Movida

Va ser un referent de la Movida Madrileña i va tenir una carrera intermitent per culpa de les drogues

Ara
1 min
Manolo Tena el 19 de març d'aquest any, en el seu últim concert,  a l'Auditori Alfredo Kraus, a Las Palmas de Gran Canària

BarcelonaManolo Tena, cantant de veu rogallosa que va liderar els grups Cucharada i Alarma!!! abans de fer carrera en solitari, ha mort aquest dilluns a Madrid als 64 anys a causa d'un càncer. La capella ardent s'instal·larà a la seu de la SGAE aquest dimarts.

Nascut a Benquerencia de la Serena (Badajoz) el 21 de desembre de 1951, Tena es va criar a Madrid, on a finals dels anys 70 va formar el grup Cucharada, inscrit en l'anomenat rock urbà que representaven bandes com Leño.

Durant la Movida Madrileña va incorporar les maneres de la 'new wave' i va fundar Alarma!!!, una banda de curta durada que va deixar discos com 'En el lado oscuro' (1985). Ja com a cantautor rock influït per Bruce Springsteen, Tena va debutar en solitari amb l'àlbum 'Tan raro' (1988) i va aconseguir un èxit notable amb el disc 'Sangre española' (1992) i cançons com 'Tocar madera'.

En els darrers anys Manolo Tena havia format part de la junta directiva de la SGAE. Va seguir una carrera intermitent esquitxada per problemes d'addicció a les drogues i va treballar per a músics com Miguel Ríos, Ana Belén, Luz Casal, Los Secretos, Rosario Flores i Siniestro Total. El 2015 va publicar 'Casualidades' i va participar al programa de La Sexta 'A mi manera'.

stats