Cultura 09/06/2021

Mor Jordi Alumà, el pintor de l'olimpisme

És l'autor d'unes quantes suites olímpiques i de la decoració del saló del Comitè Olímpic Internacional

Ara
1 min
Jordi Alumà

BarcelonaEl pintor Jordi Alumà (Barcelona, 1924), conegut per les seves múltiples obres de temàtica esportiva, sobretot olímpica, ha mort aquest dimecres als 97 anys al Masnou (Maresme). Nascut a Barcelona el 1924, fill del també pintor i cartellista Josep Alumà, es va iniciar en la pintura el 1937 en plena Guerra Civil als tallers del Comissariat de Propaganda de la Generalitat, al costat de l'escultor Felipe Coscolla.

Les seves primeres obres van ser retaules i murals de caràcter religiós i d'estètica medieval, i el van portar a viatjar durant anys per Europa i els Estats Units. A la dècada dels 60 va adoptar el figurativisme i es va endinsar en la temàtica esportiva, la que més projecció internacional li va aportar. Alumà va ser l'autor d'unes quantes suites olímpiques i de la decoració pictòrica del saló presidencial del Comitè Olímpic Internacional a Lausana (Suïssa).

Al llarg de la seva trajectòria artística va obtenir premis com la Creu de Sant Jordi, el Premi Ciutat de Barcelona, la Biennal de l'Esport en les Belles Arts i el premi del Concurs Internacional de Dibuix Ynglada-Guillot.

stats