ARA LLEGIM
Cultura 18/02/2013

Murakami publicarà una novel·la nova que sortirà a l'abril al Japó

L'obra, de la qual no es tenen més pistes, sortirà tres anys després de '1Q84'

Efe
1 min
L'escriptor Haruki Murakami / ELENA SEIBERT

TòquioL'escriptor Haruki Murakami publicarà una nova novel·la a l'abril al Japó, tres anys després que arribés a les llibreries el seu últim treball, segons ha informat l'editorial Bungei Shunju. El secretisme torna a envoltar la nova obra de l'autor de 'Tòquio Blues' i 'Kafka a la platja'. La seva editorial ha rebutjat donar més detalls sobre l'esperada novel·la abans de la seva arribada a les llibreries.

El nou títol de Murakami, considerat un constant candidat al premi Nobel de literatura, sortirà a la venda just tres anys després que es publiqués el seu últim treball, la tercera part de la seva exitosa trilogia '1Q84'. Tot i ser un autor més reconegut fora que dins del seu país, la primera part de la voluminosa '1Q84' va aconseguir el 2009 ser la primera obra de ficció a liderar la llista dels llibres més venuts al Japó en gairebé vint anys, un èxit que es va repetir amb la resta dels lliuraments.

L'escriptor i traductor japonès, de 64 anys, ha publicat dotze novel·les, a més de nombrosos relats i assajos, i el 2012 va ser finalista al premi Príncep d'Astúries de les lletres. La seva novel·la més coneguda, 'Tòquio Blues', traduïda a 36 idiomes i que compta amb una versió cinematogràfica estrenada el 2010, ha venut deu milions d'exemplars només al Japó.

stats