Cultura 23/05/2019

Genís Matabosch ara anuncia el Museu Europeu del Circ a Besalú

El projecte Circusland ja tindria un espai compromès amb l'Ajuntament però espera finançament

Ara
1 min
Una representació digital de com quedaria Circusland un cop reformats els edificis

BesalúTres dies abans de les eleccions municipals, el gestor cultural especialitzat en circ Genís Matabosch ha anunciat que l'equipament la creació del qual fa anys que persegueix, el Museu Europeu del Circ, tindrà la seu a Besalú, després dels intents d'instal·lar-se primer a Figueres i després a Girona, ciutats on no va quallar la proposta. El projecte de Circusland es presentarà públicament el 8 de juny a Besalú.

El museu s'equiparia amb el fons privat de la fundació Circus Arts Foundation, una de les col·leccions dedicades al circ "més importants del món" que "repasa els 250 anys d'història d'aquest màgic espectacle", diu el seu propietari. L'alcalde de Besalú, Lluís Guió, ha afirmat que des del consistori porten sis mesos treballant en el projecte, però que serà necessari el suport econòmic de la Diputació i la Generalitat per tirar-lo endavant.

El projecte preveu unificar dos edificis de tres plantes de les dependències de l'antic monestir benedictí de Sant Pere i restaurar-los per habilitar-los com a museu. La instal·lació comptaria amb més de 1.000 metres quadrats d'espais exteriors i 3.000 d'interiors per a sales d'exposicions, tallers pedagògics, espectacles, un arxiu, una biblioteca i un centre d'estudis, entre altres dependències.

Els impulsors del projecte volen fugir dels museus convencionals i oferir una "experiència màgica en sintonia amb el que perceben els assistents dels espectacles produïts per la fundació i que cada any atrauen 60.000 espectadors" com són els del Festival Internacional de Circ Elefant d'Or de Girona.

stats