I a tu, en quina obra d'art t'agradaria convertir-te?

La crida de museus com el Getty a recrear a casa obres d'art guanya seguidors cada dia

El confinament aguditza la imaginació, i cada dia hi ha més persones que combaten l'avorriment recreant els personatges dels seus quadres favorits amb els objectes que tenen a l'abast. El perfil d'Instagram Tussen Kunst & Quarantaine [Entre l'art i la quarantena] va ser pioner en aquesta iniciativa: ja tenen 121.000 seguidors i han rebut més de 400 respostes. Els resultats d'algunes recreacions és sorprenent, d'artistes com Rembrandt, Van Gogh i Mondrian, i d'altres molt carregats d'humor, com la d'aquest retrat eqüestre de Napoleó:

View this post on Instagram

Laat je niet kisten 🙌🏼 #tussenkunstenquarantaine #usedprops #kinglouisxiv #napoleon @katha.cas

A post shared by Tussen Kunst & Quarantaine (@tussenkunstenquarantaine) on Apr 2, 2020 at 6:55am PDT

També s'ha sumat a aquesta iniciativa un dels grans museus internacionals, el Getty. Al seu perfil d'Instagram han penjat les respostes que van rebre a la crida a recrear treballs de la seva col·lecció.

I a nivell particular, a Catalunya Àlex Hinojo va fer una piulada amb la seva versió d'un sant Cristòfol de Lucas Cranach conservat a la col·lecció del Museu Nacional d'Art de Catalunya:

Vistes d'un món en quarantena

La Casa Encendida ha llançat una altra iniciativa per esperonar la creativitat del públic durant la quarantena, i proposen crear un fotollibre del món durant el confinament.