Crítica de concert

Dues veus magnífiques i poderoses per obrir el Life Victoria

La soprano Natalia Labourdette i el tenor Laurence Kilsby inauguren el festival al Recinte Modernista de Sant Pau

2 min
La soprano de Madrid Natalia Labourdette
  • Festival Life Victoria: Recinte Modernista de Sant Pau

Enguany, el festival de lied Life Victoria es vesteix de gala per commemorar el centenari del naixement de Victòria dels Àngels. I ho fa obrint temporada amb un primer recital que assegura la continuïtat de l’art de l’exímia soprano amb dues veus magnífiques, poderoses, d’emissió natural i de bon gust en recursos, que van del fraseig fins a la projecció (tot i les limitacions acústiques del recinte modernista de Sant Pau), passant per l’ús dels reguladors.

Parlem de la soprano madrilenya Natalia Labourdette (que vam poder veure la temporada passada com a Valetto a les funcions al Liceu de L’incoronazione di Poppea) i del tenor anglès Laurence Kilsby, bressolats pel piano de Kunal Lahiry. Ella és una cantant de timbre bellíssim, d’atacs segurs i de dicció pulcra. Ell, un tenor líric capaç d’oferir una variada gamma cromàtica amb gust pel cant lligat i amb fraseig de somni.

Ambdós van oferir un repertori variat, ric en estils i èpoques, des de Purcell fins a Britten, passant per Palomino, Mozart, Schumann, Fauré, Poulenc i Richard Strauss, a més de dues cançons populars catalanes harmonitzades per Manuel García Morante i dedicades precisament a Victòria dels Àngels: El bon caçador i La dama d’Aragó, magníficament cantades, i pronunciades, per Labourdette. Un recital, en definitiva, no pas centrat en un eix temàtic, sinó que sintetitzava cinc segles de cançó i com a homenatge als recitals de la difunta soprano, que acostumava a programar amb gran intel·ligència els seus concerts i recitals, allunyada de l’exhibicionisme buit i al servei de la bona música.

En solitari, les actuacions dels dos joves artistes van ser magnífiques. I cantant plegats van demostrar bona entesa en criteris interpretatius. Una excel·lent manera, insistim, de preservar el model ètic i estètic de la soprano barcelonina que avui seria centenària.

Seguint els criteris del Life Victoria, el recital es va obrir amb la breu actuació del baríton Milan Perisic, al costat de la pianista Quimey Urquiaga. Els bons recursos exhibits per l’artista serbi el converteixen en una bona promesa de futur. Enhorabona a tothom.

stats