Llançament musical
Cultura Música 19/01/2023

'Flowers': tots els dards amagats a l'últim èxit musical de Miley Cyrus

La cantant desbanca Shakira com la més escoltada a Spotify amb una cançó d'empoderament femení

3 min
Miley Cyrus en un concert recent a la ciutat de Bogotà

BarcelonaEncara no fa ni una setmana que Miley Cyrus (Tennessee, Estats Units, 1992) va estrenar la cançó Flowers i l'artista ja s'ha convertit en la més escoltada de Spotify a tot el món. Cyrus ha desbancat Shakira –que estava al capdamunt de la llista amb la sessió conjunta amb Bizarrap, en què carregava de manera poc subtil contra Gerard Piqué–, i ho ha fet també amb un tema ple de dards contra el seu exnòvio, l'actor australià Liam Hemsworth. L'exparella va compartir una relació intermitent durant 10 anys i fins i tot es va arribar a casar el desembre del 2018. El matrimoni va durar vuit mesos.

Durant la cerimònia d'enllaç de la parella va sonar When I was your man, de Bruno Mars, i ara la nova cançó de Miley Cyrus es pot llegir clarament com una resposta a aquell tema. La tornada de When I was your man fa així:

That I should have bought you flowers [T'hauria d'haver comprat flors]
And held your hand [i agafat de la mà]
Should have gave you all my hours [T'hauria d'haver donat totes les meves hores]
When I had the chance [quan en tenia l'oportunitat]
Take you to every party [T'hauria d'haver dut a totes les festes]
'cause all you wanted to do was dance [perquè el que tu volies era ballar]

I la cançó de Miley Cyrus hi respon així:

I can buy myself flowers [Em puc comprar flors a mi mateixa]
Write my name in the sand [Escriure el meu nom a la sorra]
Talk to myself for hours [Parlar amb mi mateixa durant hores]
Say things you don't understand [Dir coses que no entens]
I can take myself dancing [Em puc treure a ballar]
And I can hold my own hand [I agafar la meva pròpia mà]
Yeah, I can love me better than you can [Sí, em puc estimar molt millor del que ho pots fer tu]

Flowers forma part del vuitè àlbum de Cyrus, que es titularà Endless summer vacation i es publicarà el 10 de març. La cantant ha vestit la cançó amb nombroses picades d'ullet que fan referència a la seva relació amb Hemsworth i que reforcen el missatge d'estimar-se a una mateixa i d'allunyar-se de les relacions tòxiques. El tema fa referència a la casa que el matrimoni va compartir a Malibú, i que es va cremar durant els incendis de Califòrnia del 2018 ("Built a home and watched it burn [Vam construir una casa i la vam veure cremar]"). Al final del videoclip, la cantant porta un vestit jaqueta que recorda els del seu exmarit durant les catifes vermelles que van compartir –i on ell li posava males cares quan ella era espontània i feia bromes amb els periodistes–. Flowers, a més, es va publicar el dia que Hemsworth complia 33 anys.

Dos èxits mundials sobre la ruptura

Les circumstàncies han fet que en menys de deu dies, dues cançons sobre relacions trencades de dues artistes mundials es convertissin en les més escoltades arreu del planeta. Però les equiparacions són odioses, i en aquest cas encara més. Shakira i Miley Cyrus s'acosten a la ruptura des de llocs molt diferents. Mentre que la primera opta per carregar directament contra el seu ex, Gerard Piqué, amb referències explícites a la seva relació, la segona aparca la ràbia i el ressentiment per donar pas a l'amor propi.

Cyrus ha explicat en diverses ocasions que durant la seva relació amb Hemsworth va patir ansietat, depressió i problemes amb l'alcohol. El març passat, durant la seva actuació al festival Lollapalooza al Brasil, la cantant va ajudar un fan a demanar matrimoni al seu xicot i va aprofitar per reflexionar sobre el temps que va estar casada amb Hemsworth: "Espero que el vostre matrimoni sigui millor que el meu. El meu va ser un refotut desastre". A la cançó fa un cant a defugir les relacions tòxiques, a trobar la plenitud sense necessitat de tenir parella, a aprendre a perdonar i a estimar-se a una mateixa per damunt de tot.

stats