Música
Cultura Música 16/05/2022

Morfi Grei, de La Banda Trapera del Río, està pendent d'un trasplantament de fetge

El grup ha hagut de reduir la gira de comiat dels escenaris, que serà de només quatre concerts

2 min
Venid a las Cloacas: La historia de la Banda Trapera del Rio

BarcelonaMorfi Grei, el carismàtic cantant de La Banda Trapera del Río, està pendent d'una intervenció de trasplantament de fetge, a la qual ha de sotmetre's d'aquí uns mesos. Aquesta és la raó que ha dut el grup de Cornellà a acomiadar-se dels escenaris amb una minigira de quatre concerts en comptes de la gira més llarga que tenien prevista i que havien anunciat l'any passat. Les actuacions seran el 21 de maig a la sala Wolf de Barcelona (amb Algo Tóxico i La Decadencia), el 4 de juny al Ktatonic Fest de Llançà, l'1 de juliol al Cafè del Teatre de Lleida i el 10 de juliol a Ulldecona (amb Ratpenat).

"Ell es troba i en forma, però per qüestions logístiques i de salut hem de cancel·lar la gira de comiat que pensàvem fer per tot Espanya –explica el grup en un comunicat–. Tanmateix, com que el Morfi es troba bé i tenim ganes de tocar, farem quatre dates úniques de comiat a Catalunya".

La Banda Trapera del Río es van formar al barri de Sant Ildefons, a Cornellà, el 1976, quan el punk tot just començava a ensenyar les dents. Miguel Ángel Sánchez (àlies Morfi Grei), el guitarrista Modesto Agriarte (Tío Modes) i el bateria Juan Raf Pulido van constituir el nucli dels primers anys de la Trapera, els de cançons com Venid a las cloacas, Ciutat podrida, La regla i Meditación del Pelos en su paja matinera, incloses al disc La Banda Trapera del Río (1978). L'entrada del baixista Jordi Pujadas (El Subidas) va consolidar la formació d'una banda pionera en molts sentits: per exemple, per la ferocitat del seu punk abans del punk i per unes cançons que eren retrats a cor obert de la classe obrera sense romanticisme ni condescendència.

La Trapera va viure diferents etapes d'activitat i de silenci, una intermitència que no va malmetre el seu estatus de nom referencial per a diferents generacions.

stats