Música
Cultura Música 21/10/2022

Paral·lel 62, una nova Casa de la Cultura de Barcelona

El nou espai anirà més enllà de la música i sumarà propostes de dansa, circ i teatre

Xènia Ballesteros Quicios
2 min
Foto de família de Paral·lel 62

BarcelonaEl concert de final de gira de Ferran Palau; Culturopolis, les Jornades Internacionals pels Drets Culturals, o el musical d’El petit príncep són algunes de les propostes que acull Paral·lel 62, un espai que anirà més enllà de la música i obrirà pas a altres disciplines com la dansa, el circ i el teatre. 

L’equipament, que és de titularitat municipal, està ubicat a l’antiga Sala Barts, i reneix amb la voluntat de contribuir a fer del Paral·lel un lloc amb encara més vida veïnal i cultural per a tothom. Sota la direcció de la gestora i activista cultural Anna Cerdà, Paral·lel 62 està coordinat conjuntament per una Unió Temporal d’Empreses formada per les cooperatives L’Afluent, Quesoni i la Sala Upload, guanyadora del concurs públic de l’Ajuntament de Barcelona. L'espai manté l'aforament màxim de 1.450 persones a la sala gran i 120 a la sala petita.

"Més que música"

El número 62 de l’avinguda Paral·lel ha estat un escenari cultural i d’oci nocturn des de finals del segle XIX fins a l’actualitat. És un equipament amb múltiples possibilitats: dues sales habilitades per a concerts i espectacles, una cuina professional que ara serà el nou escenari d’un projecte de restauració, un estudi de gravació i diverses sales per acollir formacions, trobades associatives i tallers. 

Segons ha explicat Cerdà, el seu lema és "‘Més que música" perquè volen "trencar l’hegemonia, treballar amb diverses disciplines, acollir el màxim de gent possible i que hi hagi el màxim d’interacció i diàleg possible". Per això, Paral·lel 62, acollirà una programació de qualitat, inclusiva, accessible, intercultural i de caràcter propi, combinant propostes de referència i també noves veus, donant suport a l’escena local i acollint la internacional.

Un espai obert a la ciutat

Conscient del seu valor patrimonial i històric per a la vida cultural de la ciutat, l’espai acollirà propostes emergents i de km 0, acompanyant en primera instància el talent local dels barris veïns del Raval, el Poble Sec i Sant Antoni. A més, el 2023 s’incorporarà oficialment a la xarxa de les Cases de la Música de Catalunya i actuarà com a receptor, dinamitzador i promotor de la creació i la formació musicals.

Compta amb un pressupost de més d’un milió d’euros l’any, i la seva sostenibilitat econòmica es basa en un finançament centrat en recursos propis, amb un suport complementari que prové de subvencions i patrocinis privats. Paral·lel 62 treballa per finançar al voltant d’un 80% del projecte amb ingressos propis de l’activitat i al voltant d’un 20% amb finançament públic i privat a parts equitatives.

stats