Censura a Múrcia
Cultura Música 26/06/2023

La policia obliga Rocío Saiz a tapar-se els pits durant un concert

La cantant estava actuant al festival Orgull LGTBI de Múrcia i ha rebut una denúncia

ARA
2 min
Una captura d'imatge d'un dels vídeos del momén en que va ser aturat el concert

No és res excepcional. La cantant Rocío Saiz es treu la samarreta i ensenya els pits des de fa deu anys. Ho fa mentre canta la seva versió de Como yo te amo, que van fer cèlebre Rocío Jurado i Raphael. Aquesta vegada, però, la policia va intervenir. Va passar durant l'espectacle que Saiz va fer ahir dissabte durant el festival Orgull LGTBI de Múrcia. Quan Saiz es va treure la camiseta, una noia de l'organització va pujar dalt l'escenari amb la bandera de l'arc de Sant Martí amb la intenció de tapar-la. Ho feia instigada per la policia. Segons publica El País aquest dilluns citant "fonts oficials", l'agent de la policia local de Múrcia que va ordenar que tapessin els pits de la cantant va actuar "pel seu compte", i no hi va haver "cap instrucció política" que motivés la intervenció. Ara com ara, a Policia Local de Múrcia manté oberta una investigació interna sobre el cas.

Aquest mateix dilluns, la Fiscalia de Múrcia ha anunciat que també investigarà si el policia que va obligar a aturar l'actuació de Rocío Saiz va incórrer en cap delicte, com ara abús de poder, coacció o un delicte contra drets fonamentals.

Segons denuncia la cantant a les xarxes, la policia va parar el concert: "No em deixaven seguir si no em vestia. O em posava la camiseta o se m'enduien emmanillada. M'he vestit, hem acabat el concert per respecte al públic i quan he baixat l'escala el policia nacional m'ha demanat la documentació". La cantant es va negar a donar-la i després la policia, sempre segons la seva versió, la va anar a buscar al carrer per emmanillar-la: "Em van dir que havia incomplert un munt de lleis i que m'obrien un atestat policial". Tot plegat, segons Saiz, cridant. Després de prendre-li totes les dades, segons Saiz, el policia li va dir: "Això és el que heu votat". A les últimes eleccions municipals, a Múrcia, va guanyar el PP.

A la cantant li ha caigut una denúncia. L'acusen d'alteració de l'ordre públic, exhibicionisme i desacatament a l'autoritat. L'Associació de Dones de la Indústria de la Música ha fet pública la seva protesta a través d'Instagram: "Sí, tal com diu Rigoberta Bandini, sembla que les nostres tetes els espanten o som nosaltres les que fem por, i per això han de reduir-nos, fer-nos callar, detenir-nos i intimidar-nos; en definitiva, frenar-nos, privar-nos dels nostres drets i les nostres llibertats. Des de l'Associació de Dones de la Indústria de la Música denunciem l'actuació repressiva de qui va ordenar parar el concert de Rocío Saiz fins que tornés a posar-se la camiseta. No podem tolerar aquesta involució i ni les dones ni el col·lectiu LGTBIQ+ poden ni han de tornar a viure assenyalades, o veure com es coarten les seves llibertats ni tenir por de ser qui són".

stats