Rigoberta Bandini

Rigoberta Bandini traurà el seu primer disc, 'La emperatriz', el 7 d'octubre

El treball inclourà cançons ja publicades, com 'Ay mamá', i enregistraments inèdits

2 min
Rigoberta Bandini al Festival Cruïlla 2022.

BarcelonaLa cantant barcelonina Paula Ribó, coneguda amb el nom artístic de Rigoberta Bandini, ha anunciat a través de les xarxes socials que el pròxim 7 d'octubre publicarà el seu primer disc, que portarà per títol La emperatriz. El treball inclourà les cançons que l'artista ja ha anat publicant, com la famosa Ay mamá, i el completaran enregistraments inèdits.

La cantant va anunciar el juliol passat que després d'aquest disc i de la gira que farà per presentar-lo es retirarà una bona temporada: "La veritat és que estic una mica fins al cony de les coses. No puc més", va dir en una entrevista al programa La resistencia de Movistar+. "Seran uns concerts molt especials i acabarem amb això", va assegurar des d'Eivissa, on es gravava el programa. Però mentre aquest moment de descans no arriba, la cantant no ha parat i no ha deixat de publicar nous temes. De fet, la setmana en què va anunciar que després de la tardor es retiraria un temps va publicar una nova cançó amb Amaia titulada Así bailaba.

La popularitat de Bandini es va disparar al Benidorm Fest, el gener del 2021, on va aconseguir l'entusiasme del públic. Ay mamá, Too many drugs, In Spain we call it soledad, Fiesta i la versió de Mocedades Cuando tú nazcas han estat cançons que s'han cantat i ballat amb autèntic fervor a les cases durant la pandèmia, però també en festivals quan ja va ser possible. Però no ha estat un fenomen d'un sol dia. Too many drugs la va llançar ella sola en una plataforma digital i es va viralitzar el 2020.

La trajectòria de la cantant és molt llarga. Enrere ha deixat projectes musicals i teatrals, sobretot amb el trio The Mamzelles. Des dels 9 anys que fa cançons i escriu per als de casa. Per Sant Jordi va viure un bany de masses firmant el llibre d'autoficció Vértigo (autopublicat el 2019 i reeditat per Aguilar). La cançó Perra i la interpretació de Qualsevol nit pot sortir el sol de Sisa a la gala dels Gaudí de l'any passat van acabar de certificar l'èxit d'una proposta que ha crescut meteòricament.

"Perra és una cançó feminista, sens dubte, i està tenint ressò en aquest context, que em sembla interessant. La vaig compondre des de la necessitat, mai des de voler apropiar-me d’un moviment que està de moda. Per tant, sí que és molt evident que Perra parla de feminitat, de llibertat i d’alliberament, però totes les cançons són importants i tenen un missatge profund", explicava la cantant en una entrevista al diari ARA.

stats