Música
Cultura Música 22/12/2022

Rock i disco simfònics per una bona causa amb l’OSV a L'Auditori

Versions d'èxits en el concert de Nadal de l’ARA i la Fundació Hestia

ARA
2 min

BarcelonaEls trombons marcant el riff de Smoke on the water de Deep Purple. L’arpa engegant We are the champions de Queen. Els violins sentint-se comodíssims acompanyant Hot stuff de Donna Summer. Han sigut alguns dels detalls del concert de Nadal organitzat per l’ARA i la Fundació Hestia a L’Auditori de Barcelona i protagonitzat aquest dimecres per l’Orquestra Simfònica del Vallès (OSV) i el Cor de Teatre. Es tractava de vestir de simfòniques una quinzena de cançons de rock, pop i disco per una bona causa. “És un concert amb un propòsit benèfic”, ha dit la directora de l’ARA, Esther Vera.

“És la primera oportunitat que tenim de fer un concert solidari, i és un projecte amb el diari ARA”, ha dit Eva Luque, directora general d'Hestia Alliance i membre del patronat de la Fundació Hestia, la finalitat de la qual és prestar atenció sociosanitària i en salut mental i fomentar la recerca i la docència en aquestes disciplines. “El compromís és amb la gent gran, els nostres avis, als quals volem fer aquest homenatge”, ha afegit Luque, que ha explicat que els ingressos del concert aniran “al projecte Amics de la Gent Gran i al projecte de menjador social al barri de Gràcia”.

Sota la direcció de Rubén Gimeno, l’OSV ha desplegat el dispositiu orquestral deixant espai també a bateria, guitarra elèctrica, baix elèctric i teclat. La bateria, per exemple, ha sigut fonamental per ancorar el ritme d’Another brick in the wall de Pink Floyd, i per fer bategar amb el bombo I still haven’t found what I’m looking for d’U2.

També hi ha hagut destacades intervencions de cantants solistes, imprescindibles per connectar amb el públic, sobretot en cançons com I will survive, l’himne immortal de Gloria Gaynor, i Bohemian rhapsody de Queen, segurament el grup amb el repertori més susceptible d’esdevenir simfònic de tots els que s’han versionat. El públic, que al principi aplaudia d’acord amb els protocols cerimonials de L’Auditori, a poc a poc ha anat engrescant-se seduït per la mateixa orquestra, prou experta en formats en què es relaxen els codis més clàssics. A favor de tot plegat hi havia la tria de peces com ara Help! dels Beatles, un medley del musical Grease i una bona colla d’himnes de l’època daurada de la música disco. També contribuïa al to de celebració l’actitud d’alegre informalitat del cor dirigit per David Costa.

Després de We will rock you, l'orquestra i el cor han afegit un bis amb Twist and shout i un final en què han combinat Village People amb la família Strauss; al cap i a la fi, tant la música disco com els valsos estan pensats per fer ballar, també ara que ve Nadal.

stats