CINEMA
Cultura 28/12/2015

La nova ‘Star Wars’ segueix batent rècords: supera els 1.000 milions a taquilla

També impulsa la taquilla espanyola: el cap de setmana de Nadal ha superat els 14 milions d'euros, cosa que no passava des del 2012

Ara
3 min
Batalla de làsers d’homenatge a Star Wars a Los Angeles.

BarcelonaStar Wars: El despertar de la Força segueix sumant rècords. El film ha superat els 1.090 milions de dòlars a la taquilla en 12 dies, segons ha anunciat Disney. Ha sigut la pel·lícula que ho ha assolit més ràpid: supera 'Jurassic Park', que va necessitar un dia més per assolir la xifra màgica.

La taquilla espanyola també s'ha vist impulsada per la pel·lícula: el cap de setmana de Nadal ha superat els 14 milions d'euros, cosa que no passava des del 2012. 5,5 milions es deuen a 'El despertar de la força'

La cinta ha superat més rècords. Només als EUA la nova cinta de 'Star Wars' ha aconseguit 540 milions a la taquilla (l'estrena mundial més gran), ha estat l'estrena IMAX més gran (48 milions) i en 10 dies es va convertir en la cinquena pel·lícula més exitosa de la història del país.

A l'estranger, ha assolit 546 milions de dòlars i ha estat l'estrena més important a Regne Unit, Austràlia, Polònia, Dinamarca, Romania, Hongria, Bulgària, Croàcia, Ucraïna, Islàndia, Sèrbia i Nova Zelanda. Disney adverteix que la xifra creixerà quan 'El despertar de la força' s'estreni en el segon principal mercat mundial, a la Xina, el 9 de gener.

'Star Wars: El despertar de la Força' ja ha recuperat la inversió inicial de Disney. La pel·lícula va costar 185 milions d’euros. Fins ara, la pel·lícula més taquillera de la història havia sigut 'Avatar', de James Cameron: va aconseguir sumar 2.576 milions d’euros. Caldrà veure si la nova 'Star Wars' la supera.

Tots els rècords, pas a pas

La setena entrega de la saga d’aventures intergalàctiques iniciada per George Lucas el 1977 ja va recaptar més de 280 milions d’euros a tot el món en només dos dies i ha esgotat les localitats de centenars de sales després de diversos mesos de venda anticipada. A la preestrena de dijous, que va recaptar 52 milions d’euros, cal sumar-hi les dades del divendres següent, de 230 milions, que superen rècords en països com el Regne Unit, el Brasil, Alemanya, Austràlia i Espanya.

A l’Estat, la nova pel·lícula de Star Wars va recaptar el primer cap de setmana 3 milions d’euros i ha portat a les sales de cinema 418.000 espectadors en la seva jornada d’estrena, segons dades de Rentrak. El film dirigit per J.J. Abrams es va veure el primer cap de setmana en un total de 1.356 pantalles de més de 400 cinemes de tot el país.

Als Estats Units i el Canadà el càlcul estimat de recaptació per al primer cap de setmana de projecció, segons avançava Disney ahir, és de 202 milions d’euros. Si es confirmés la xifra, superaria el rècord actual, que des d’aquest juny tenia Jurassic World amb 191 milions, un altre renaixement d’una saga. Hi ha tres països on la pel·lícula encara no es pot veure: arribarà a Grècia i a l’Índia el 24 de desembre, i a la Xina al 9 de gener.

El tràiler, primer avís

El llançament del tràiler de la pel·lícula durant el Monday Night Football del canal ESPN, com havia succeït abans amb els dos 'teasers', va aconseguir rècord històric mundial. El van veure per televisió 16 milions de persones, que s'han de sumar als 112 milions de visites a YouTube en 24 hores. Va superar el rècord que tenia el tràiler de 'Cinquanta ombres d’en Grey'.

stats