Cultura 08/10/2021

Obre el Moco Museum a Barcelona, un nou centre d'art contemporani amb obres de Warhol, Basquiat i Dalí

Dos galeristes d'Amsterdam n'inauguren una seu al Palau Cervelló del carrer Montcada

Ara
2 min
Una de les obres que es podran veure al MOCO

BarcelonaEnterrat el debat sobre l'Hermitage, Barcelona afegirà per sorpresa un nou espai a la llista de centres d'art contemporani. Es tracta del Moco Museum (el nom ve de l'acrònim de modern i contemporani), un espai privat i independent que obrirà les portes divendres que ve al Palau Cervelló (al carrer Montcada, 25). El Moco Museum és iniciativa de Lionel i Kim Logchies, una parella de col·leccionistes propietaris de la Lionel Gallery de Spiegelstraat, a Amsterdam.

Obres de Basquiat i Kusama.
Una obra de Banksy.

El seu objectiu és "exposar obres icòniques d'autors coneguts internacionalment i artistes en ple creixement", segons la nota oficial. Els noms que han anunciat que es podran veure a Barcelona són Andy Warhol, Jean-Michel Basquiat, Banksy, Salvador Dalí, Damien Hirst, Keith Haring, KAWS, Hayden Kays, Yayoi Kusama, David LaChapelle i Takashi Murakami. També hi haurà l'art immersiu digital del teamLab i un espai dedicat al fenomen NFT. D'altra banda, es programaran exposicions especials, la primera de les quals serà del xilè Guillermo Lorca, comissariada per Simon de Pury, un subhastador i comerciant d'art.

El Moco ja té una altra seu a Amsterdam que va obrir les portes el 2016 i ha rebut 2 milions de visitants de 120 nacionalitats. Els impulsors diuen que el Moco Museum és un punt d'entrada al món de l'art "per a molts visitants", sobretot gent jove. A Amsterdam ja van adaptar un edifici històric, la Villa Alsberg (de 1904), però l'espai "ha quedat petit per albergar els somnis dels seus fundadors, que tenen més art per compartir i històries per explicar". Segons la nota de premsa, el Palau Cervelló, de l'Edat Mitjana i habitat fins a mitjans del XX, ha estat adaptat a galeria per l'Studio Pulsen.

stats