Cinema
Cultura 09/01/2012

"Good luck 'Black Bread'": els famosos fan campanya per 'Pa negre'

Josep Carreras, Isabel Coixet, Gerard Piqué, Miquel Barceló, Andrés Velencoso i Ferran Adrià, entre els qui desitgen "sort" a la cinta de cara a la carrera per aconseguir l'Oscar

Laura Serra
1 min

BarcelonaPa negre està cremant tots els cartutxos per intentar ser una de les pel·lícules seleccionades per a la final dels Oscars. Ja han passat pel festival de Palm Springs, dijous el director Agustí Villaronga serà a l'Instituto Cervantes de Nova York i ahir va publicar a YouTube el vídeo Good luck 'Black Bread', on un reguitzell de famosos els desitgen sort. La nòmina és espectacular.

L'arquitecte Ricardo Bofill descriu "l'època sinistra de la postguerra" que retrata la pel·lícula: "Pa negre és la memòria d'aquesta època". El tenor Josep Carreras explica com s'hi va sentir identificat i al futbolista Gerard Piqué li va recordar les històries que li havia explicat el seu avi. El xef José Andrés explica que va créixer a Catalunya: "Aquesta podria ser la meva història". Però la cineasta Isabel Coixet defensa que no cal conèixer la història espanyola per gaudir del film.

El pintor Miquel Barceló explica que "allò local ho fa universal". El Nobel de literatura Mario Vargas Llosa destaca la interpretació dels nens. El director d'El orfanato, Juan Antonio Bayona, diu que considera Agustí Villaronga un mestre de la nova generació de cineastes. I fins i tot el model Andrés Velencoso desitja "good luck" a l'equip liderat per Isona Passola.

Com diu Ferran Adrià, "si Pa negre guanya l'Oscar demostrarà que els somnis són possibles". El diumenge 22 se sabrà quines són les 9 pel·lícules preseleccionades per passar a la "semifinal" dels Oscars.

stats