Cinema
Cultura 07/09/2021

La Palma d'Or 'Titane' tancarà la programació de Sitges

El festival projectarà també 'The trip' de Tommy Wirkola, la sèrie de la BBC 'La sangre helada' i el debut de David Casademunt, 'El páramo'

1 min
Fotograma de 'Titane'

BarcelonaTitane, la Palma d'Or de l'últim Festival de Canes, és la cirereta que completa la programació de la pròxima edició del Festival de Sitges, que tindrà lloc del 7 al 17 d'octubre. La directora de Titane, Julia Ducournau, ja va visitar Sitges amb Cru, que es va endur tres premis del palmarès. Després d'explorar el canibalisme en el seu debut, Ducournau aposta ara per la barreja explosiva de gèneres amb un peculiar drama paternofilial protagonitzat per una ballarina amb una connexió gairebé sexual amb els cotxes (Agathe Rousselle).

Sitges projectarà també l'últim treball d'un vell conegut del festival, Tommy Wirkola, director de la celebrada Zombis nazis, que a The trip acompanya un matrimoni en hores baixes (Noomi Rapace i Aksel Hennie) en la seva escapada conjugal a una cabana enmig del bosc. Un altre matrimoni protagonitza El páramo, debut de David Casademunt protagonitzat per Inma Cuesta i Roberto Álamo, que veuen pertorbada la seva tranquil·litat familiar per una criatura fantàstica.

S'incorpora també a la programació la sèrie de la BBC La sangre helada, dirigida per Andrew Haigh i amb Jack O'Connell i Colin Farrell, ambientada en un vaixell balener del segle XIX, on s'embarca un jove metge que mira d'oblidar la seva experiència a l'Índia amb l'exèrcit britànic. En la secció Anima't destaca l'espasa i bruixeria de The spine of the night, que recupera l'esperit dels còmics de fantasia dels anys 70 i 80. I la secció Seven Chances, que programa l'Associació Catalana de Crítics i Escriptors Cinematogràfics, rescata obres de John Waters (Multiple maniacs), Andrzej Zulawski (On the silver globe) i una obra perduda de George A. Romero (The amusement park).

stats