POLÍTICA CULTURAL
Cultura 21/12/2011

El Parlament aprova el nou CoNCA amb set membres

Ferran Mascarell ha aconseguit l'acord de tots els partits per aprovar la polèmica remodelació del CoNCA, que tindrà set membres en comptes d'onze. Es crearà la 'finestreta única' i l'Agència de Patrimoni

Laura Serra
1 min

BarcelonaAmb l'acord de quasi tots els grups (CiU, PSC, ERC) i l'abstenció del PP, el conseller de Cultura, Ferran Mascarell, ha aconseguit l'aprovació aquest dimecres, dins la llei òmnibus, de la remodelació del CoNCA, la creació de l'Agència de Patrimoni i la "finestreta única".

La nova llei defineix una nova estructura de l’administració cultural. El Consell de la Cultura i de les Arts tindrà només set membres, i serà un òrgan supervisor i avaluador de les polítiques culturals públiques –és a dir, que perd la capacitat unilateral de decidir els ajuts a la creació i s'encarrega de fer d'auditor i assessor. El CoNCA ha de "primar l’activitat dels autors i artistes i reduir la burocràcia i els aparells administratius".

Avui també s'ha aprovat l'anomenada "finestreta única" de subvencions, s'han concretat les funcions de l’Agència de Patrimoni Cultural –que englobarà alguns museus catalans– i s'ha canviat el nom de l’Institut Català de les Indústries Culturals (ICIC) per Institut Català de les Empreses Culturals.

stats