Cultura 09/04/2021

'Patrulla Trueno': superheroïnes del laboratori Netflix

Un experiment atorga superpoders a Melissa McCarthy i Octavia Spencer en una comèdia sense ritme ni espontaneïtat

1 min
Melissa MacCarthy i Octavia Spencer a 'Patrulla Trueno'

'Patrulla Trueno'

(2 estrelles)

Direcció i guió: Ben Falcone. 105 min. Estats Units (2021). Amb Melissa McCarthy, Octavia Spencer i Jason Bateman. Disponible a Netflix

Vet aquí una comèdia d’acció de superheroïnes, de besties (millors amigues en l’argot mil·lennial anglosaxó), una pel·lícula al servei de la visibilització de les actrius que no s’ajusten al cànon de bellesa hollywoodenc: si parlem de diversitat de categories culturals, Netflix ha fet diana amb Patrulla Trueno, en què Melissa MacCarthy i Octavia Spencer són dues velles amigues que mitjançant un experiment científic es transformen en superheroïnes. La gràcia, esclar, és que tant la Lydia (McCarthy) com l’Emily (Spencer) són dones baixetes i grasses, amb cossos que es descartarien a la primera de canvi en uns hipotètics càstings de Marvel o DC.

Tràiler de 'Patrulla Trueno'

A la premissa d’empoderar dues dones físicament corrents cal sumar-li un punt de partida apocalíptic, perquè els superdolents dominen el món, fent de les seves, i molts acudits i referències a la cultura pop, òbviament, dels anys 80 i 90. El director Ben Falcone, parella de McCarthy, sembla que no s’hagi oblidat de res a l’hora d’armar la pel·lícula. Només, malauradament, del sentit del ritme i l’espontaneïtat. L’arc narratiu de la pel·lícula avança, però gairebé res sorprèn en aquest llargmetratge que segueix al detall la fórmula del gènere. Només la química entre McCarthy i Jason Bateman, en un inesperat paper secundari com a home-cranc, ens recorda la gran humorista que és l’actriu de Tammy o Espies.

stats