Música
Cultura 22/12/2019

Pau Donés torna als escenaris amb dos concerts solidaris

Jarabe de Palo actuarà dilluns a la sala Luz de Gas amb una vintena de músics convidats

Núria Juanico
2 min
Pau Donés durant un acte de presentació del seu llibre 50 palos

Barcelona“No penso permetre que el càncer sigui el protagonista de la meva vida”, assegura el cantant de Jarabe de Palo, Pau Donés. D’acord amb aquesta afirmació, el músic tornarà aquest desembre als escenaris, d’on fa més d’un any que es va allunyar per estar més a prop de la seva família i seguir el tractament mèdic per curar-se de la malaltia. Donés oferirà dos concerts extraordinaris aquest dilluns a la sala Luz de Gas de Barcelona, un a les set de la tarda i un a dos quarts de deu del vespre. Seran dos espectacles solidaris i la recaptació de taquilla es destinarà a la investigació de l’Institut d’Oncologia de la Vall d’Hebron.

Les actuacions seran, segons Jarabe de Palo, “una gran festa” per on passaran els 19 músics que en algun moment han format part de la banda. “Els seguidors de sempre fliparan”, destaca el cantant, que considera que el concert benèfic és també una manera “per parlar obertament del càncer i desestigmatitzar-lo”. En una entrevista amb Efe, Donés explica que avui viatjarà de Califòrnia a Barcelona. Des de fa un any, el músic s’ha instal·lat als Estats Units per “desconnectar”, ja que “estava una mica cremat”, explica. “He passat de fer vida de músic a fer vida de pare. No sé què passarà més endavant, però l’any que ve seguiré aquí, això segur”, subratlla Donés, que assegura que està molt satisfet d’aquest any lluny de casa.

Si bé l’artista tenia ganes de “desconnectar del negoci de la música”, durant aquest temps ha seguit component cançons. “No sé què faré amb tots aquests temes. Suposo que acabaran formant part d’un disc, però de moment no vull fer plans”, diu el cantant. Després del concert de demà, Donés tornarà a la seva nova vida. “Jarabe de Palo tornarà, segur –afirma l’artista–. Però encara no sé quan”.

stats