Art
Cultura 12/05/2015

'Les dones d'Alger', de Picasso, ja és el quadre més car de la història

Ha estat venut en una subhasta per gairebé 161 milions d'euros a Nova York. L'escultura 'L'home del dit', d'Alberto Giacometti, ha aconseguit en la mateixa subhasta un preu de 126 milions d'euros, marcant un nou rècord

Europa Press
1 min
'Les dones d'Alger', de Picasso

Nova YorkL'obra del pintor malagueny Pablo Picasso 'Les dones d'Alger' (1955) ha estat venuda per més de 160.900.000 d'euros en una subhasta feta aquest dilluns a Nova York per Christie's. Des d'ara és la pintura més cara mai subhastada.

El quadre, que partia amb un preu estimat de 125.500.000 d'euros, ha estat venuda en el marc d'una subhasta que porta per títol 'Looking forward to the past', que inclou obres d'art impressionista, art modern, art de postguerra i art contemporani. En aquesta obra, Picasso té com a referent a Eugène Delacroix, i en el seu procés crea un nou i singular estil de pintura que combina elements de cubisme, fauvisme i neoimpressionisme.

D'altra banda, l'escultura 'L'home del dit', d'Alberto Giacometti, ha aconseguit en la mateixa subhasta un preu de 126 milions d'euros, marcant un nou rècord. Aquesta obra és reconeguda com una de les fites esculturals més importants de l'era moderna, creada pel gran mestre d'aquesta disciplina. Una altra escultura d'aquest mateix autor, 'L'home que camina', una estàtua realitzada en bronze i a mida natural, es va vendre al febrer del 2010 per 74,2 milions d'euros.

stats