Agenda cultural

Strenes, Sismògraf o BarnaSants: 10 plans (comarcals) per a aquest cap de setmana

Tot i el confinament comarcal, hi ha activitats culturals per gaudir a prop

2 min
"Ignea"

Arriba un altre cap de setmana carregat de propostes, amb l’Strenes, el Barnasants o el Sismògraf. Aquí recollim 10 plans per a aquests dies.

1. El Sismògraf comença a ple rendiment

El Colectivo Lamajara actua aquest cap de setmana al Sismògraf. L'espectacle explora les similituds entre la vida humana i la naturalesa a través de la metàfora d'un volcà. Aquest és un dels espectacles que es podran veure al festival de dansa d'Olot, on també actuaran Quim Girón, Moon Rivas i Thomas Noone a l'aire lliure.

Dissabte a les 19.30 h.

2. La coreògrafa de moda Ayelen Parolin al Mercat

El Mercat de les Flors porta l'obra d'Ayelen Parolin i Lea Petra aquest cap de setmana. Wherever the music takes you II reflexiona sobre l'actualitat amb un punt d'ironia. El Mercat també acull Weg, un altra altra peça de la coreògrafa argentina.

Divendres i dissabte al Mercat de les Flors.

3. Joan Miquel Oliver a Girona

El cantant d’Antònia Font arriba aquest cap de setmana a Girona dins del marc del festival Strenes. El cantant mallorquí aprofita la parada pel festival per celebrar el 15è aniversari del seu primer disc en solitari. També hi actuen aquest cap de setmana Ferran Palau, Lildami i Miquel Abras.

Divendres a les 20 h.

4. 'La malaltia' al Lliure

Aquest cap de setmana és l’última oportunitat de veure La malaltia al Lliure. L'obra, protagonitzada per Elena Martin i Guillem Balart, explora què vol dir ser jove avui en dia i qüestiona el sistema actual.

Fins a l'11 al Lliure de Montjuïc.

5. 'Apollo 11' a Lleida

El CaixaForum de Lleida acull una exposició sobre l'arribada de l'home a la Lluna. La mostra recull fotografies, maquetes i elements de la missió per rememorar aquesta fita espacial.

Fins al 25 de juliol a Lleida.

6. 'Otra ronda'

Aquest divendres s'estrena Otra ronda, una pel·lícula danesa que s'endinsa en la cultura de l'alcohol. El film reuneix el director Thomas Vinterberg amb Mads Mikkelsen després de la seva col·laboració a La caça.

7. Joseph Beuys a La Virreina

La Virreina Centre la de Imatge acull una exposició sobre Joseph Beuys. La mostra explora tres facetes de l'obra de l'artista alemany: la seva activitat com a docent, les estructures de contrapoder del ciutadà i el concepte d'escultura social.

Fins al 23 de maig.

8. 'Opening night' al TNC

La Veronal debuta al TNC amb Opening night. L'espectacle rendeix un homenatge a les arts escèniques. L'obra està dirigida per Marcos Morau i compta amb la participació de Mònica Almirall, Valentin Goniot i Núria Navarra.

Fins aquest diumenge a la Sala Gran.

9. Clàudia Cabero al Casinet d'Hostafrancs

La cantant barcelonina i el baixista Guille Aguilar passen aquest divendres pel festival Barnasants. El repertori recull melodies tradicionals i poemes i incorpora música clàssica i tradicional.

Aquest divendres a les 19.45 h.

10. 'Women painting (all over the world)' al MEAM

Al MEAM es pot veure aquesta exposició de 87 peces realitzades per dones. La mostra recull obres d'artistes com Tanya Atasanova, Mary Jane Ansell i Miriam Escofet.

Fins al 2 maig.

stats