Cinema
Cultura 04/01/2012

'Eva', 'Mientras duermes' i 'Bruc', les tres pel·lícules més nominades dels premis Gaudí 2012

Un mes abans de la gala de lliurament dels premis Gaudí, que enguany arriben a la quarta edició, l'Acadèmia ha fet públics els nominats per als 22 guardons que es donaran el 6 de febrer

Ara
2 min
Imatge de la pel·lícula 'Eva', de Kike Maíllo

BARCELONAPer a la quarta edició dels premis Gaudí han sigut nominades 29 produccions, que optaran a les 22 categories que conformen els premis Gaudí. Eva (Kike Maíllo) ha sigut la pel·lícula que ha obtingut més nominacions, 16 en total, que inclouen millor pel·lícula en llengua catalana, millor director, millor muntatge i les categories de millor actor i actriu protagonista i secundari, entre d’altres. Mientras duermes (Jaume Balagueró), que també opta a millor director, ha obtingut 15 nominacions i Bruc, la llegenda (Daniel Benmayor), amb 12, és la tercera pel·lícula més nominada.

Per categories, han participat a la quarta edició dels premis Gaudí 41 llargmetratges, entre pel·lícules en llengua catalana, no catalana i europees, 32 pel·lícules documentals, 6 pel·lícules d’animació, 13 pel·lícules per a televisió i 46 curtmetratges. Chico&Rita, la pel·lícula d’animació dirigida per Fernando Trueba, Javier Mariscal i Tono Errando, opta a millor director, juntament amb Jaume Balagueró per Mientras duermes, Kike Maíllo per Eva i Carles Torres per Open24h. Entre els nominats a millor protagonista masculí trobem Juan José Ballesta per Bruc, la llegenda, Daniel Brühl per Eva, Amadis de Muga per Open24h i Luis Tosar per Mientras duermes. En la categoria femenina, les nominacions a millor protagonista femenina han sigut per a Astrid Bergès-Frisbey per Bruc, la llegenda, Verónica Echegui per Katmandú, un espejo en el cielo, Marta Etura per Mientras duermes i Claudia Vega per Eva. Els actors Diana Gómez i Bernat Quintana han sigut els encarregats de la lectura de nominats, i també han intervingut Rosa Maria Plans, cap de programes de l’àrea de cultura de l’Obra Social de Catalunya Caixa, i Joel Joan, president de l’Acadèmia del Cinema Català.

El Gaudí d'honor serà, com ja se sap des de fa uns dies, per al cineasta Pere Portabella.

stats