Cultura 05/04/2021

Els premis del Sindicat d'Actors de Hollywood més diversos de la història

Viola Davis, Chadwick Boseman, Daniel Kaluuya i Yuh Jung-youn, guardonats juntament amb 'El juicio de los 7 de Chicago'

2 min
Chadwick Boseman a 'La madre del blues'

La cinta El juicio de los 7 de Chicago s'ha endut el premi més important, el de millor repartiment d'una pel·lícula, dels premis que atorga el Sindicat d'Actors de Hollywood, els SAG Awards. Viola Davis i Chadwick Boseman pòstumament han estat premiats com a millor actriu i actor protagonistes per La madre del blues, en una gala que també pot donar pistes de cara als Oscars que se celebraran el 25 d'abril.

Després d’anys de campanya perquè Hollywood incrementi la diversitat a les pantalles, els més de 100.000 membres que componen el sindicat més important de la indústria audiovisual han aplaudit els treballs representats per minories racials. En les categories d'actors secundaris, Daniel Kaluuya ha repetit el triomf dels Globus d’Or per Judas and the black messiah i la coreana Yuh Jung-youn ha guanyat amb Minari.

Així, per primera vegada a la història dels SAG Awards, els cinc guardons més importants han correspost a intèrprets afroamericans i asiàtics, inclòs el de millor repartiment. L'any passat els guanyadors d’aquesta cerimònia, Renee Zellweger, Brad Pitt, Joaquin Phoenix, Laura Dern i l’equip de Parasite, van repetir triomf als Oscars. Enguany Nomadland, la gran favorita per als premis de l'Acadèmia de Hollywood, no competia en la categoria de millor repartiment perquè el pes recau en una Frances McDormand que va perdre davant de Davis.

La cerimònia, en format reduït d’una hora de durada i amb discursos pregrabats dels guanyadors, també va reconèixer els treballs més destacats de la petita pantalla. Com als Globus d'Or, The Crown i Schitt's Creek van triomfar. Gillian Anderson va guanyar com a millor actriu protagonista per haver encarnat Margaret Thatcher a The Crown, mentre que Catherine O'Hara es va imposar en comèdia. Jason Bateman va guanyar pel drama Ozark mentre que Jason Sudeikis es va imposar amb la sorprenent Ted Lasso. També va guanyar Anya Taylor-Joy per Gambito de dama i Mark Ruffalo per I know this much is true.

Entre les plataformes, Netflix s’ha imposat a la resta d’estudis amb rotunditat tant en les categories cinematogràfiques com televisives.

stats