Cultura 19/04/2016

Un procés participatiu decidirà el futur del Teatre Arnau

L'Ajuntament de Barcelona aprova per unanimitat la proposta de crear un equipament cultural viu

Carles Algué
2 min
L’edifici del Teatre Arnau està situat al número 60 de l’avinguda del Paral·lel.

BarcelonaEl Teatre Arnau va desencallant a poc a poc el camí cap a la seva reobertura. Si bé encara no se sap a què es destinarà exactament l'històric edifici del Paral·lel, sí que s'ha confirmat com es decidirà. Aquest dimarts al matí, la comissió municipal de Cultura de l'Ajuntament de Barcelona ha aprovat per unanimitat una proposició del PSC que insta al govern municipal a crear un procés participatiu vinculant que inclogui veïns, experts i professionals en arts escèniques.

El termini per decidir els usos, la gestió i el pressupost de les obres de reforma serà de tres mesos. Segons el regidor del PSC Daniel Mòdol, "el procés participatiu no es pot eternitzar, el teatre és prioritari i necessita una intervenció ràpida". Ell creu que “l’Arnau ha de ser un teatre dedicat a les arts escèniques viu, obert a la diversitat del sector cultural i que doni resposta a les necessitats culturals de proximitat del territori i dels veïns de Barcelona”.

Recuperem el Teatre Arnau rep el suport de 200 professionals

La plataforma veïnal Recuperem el Teatre Arnau ha expressat la seva "satisfacció per l'aprovació de la proposta" ja que permetrà una rehabilitació "democràtica i transparent". Aquest dilluns han fet públic el seu manifest, en què demanen que l'edifici permeti la representació d'espectacles a la vegada que serveixi per recuperar la memòria popular del Paral·lel i mantingui el vincle amb les entitats dels barris.

El manifest compta amb el suport de 200 firmes, entre els quals destaquen els actors Guillem Albà, David Verdaguer, Paco Mir i Ivan Morales; els periodistes Toni Puntí i Marcos Ordóñez; les sales Tantarantana, Hiroshima i Nau Ivanow; a més d'entitats de barri i culturals com l'Associació d'Actors i Directors Professionals de Catalunya i el Col·lectiu de Companyies Independents.

Els darrers mesos l'Ajuntament de Barcelona, propietari de l'edifici des del 2011, tenia dues opcions de reforma damunt la taula. Per una banda hi havia la proposta de Recuperem el Teatre Arnau i, per l'altra, CDC i ERC defensaven instal·lar-hi el Museu de les Arts Escèniques (MAE). Caldrà veure cap a on enfoca el procés participatiu però el fet que tots els partits municipals hagin aprovat la mateixa proposta sembla un primer pas cap a un possible acord entre les dues opcions.

stats