Cinema
Cultura 09/09/2014

'[REC]4 Apocalipsis' s'estrena aquest dimarts al Festival Internacional de Cinema de Toronto

Les produccions catalanes 'Paradise Lost' i 'Still the water' també passen pel certamen canadenc

Acn
2 min

Barcelona'[REC]4 Apocalipsis', de Jaume Balagueró, s'estrena aquest dimarts al Festival Internacional de Cine de Toronto. El film de terror, que inaugurarà el 47è Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya de Sitges, que se celebrarà del 3 al 12 d'octubre, es projectarà a la secció 'Midnight Madness' amb la presència de Balagueró i de Manuela Velasco, que presentaran la cinta a Toronto. Pel certamen de cinema també hi passarà la coproducció catalana 'Paradise Lost' dirigida per Andrea Di Stefano i 'Still the water' de la japonesa Naomi Kawase produïda pel català Lluís Miñarro, que també es projectarà al Festival de Sant Sebastià.

'[REC]4 Apocalipsis' posa fi a la saga de '[REC]'. Balagueró va explicar, en la presentació de la programació del Festival de Sitges, que van intentar fer una cosa "diferent" amb aquest film." No volem tornar a donar el mateix que la resta perquè ja està vist i experimentat, volem donar una volta", va apuntar. El director de cinema va insistir en què és a la vegada "molt diferent a la resta i molt semblant a les dues primeres de la saga. Recupera l'esperit de claustrofòbia, horror, angoixa, estrès per donar una volta i fer una proposta diferent que no tenien les primeres". Balagueró va dir que van voler que l'experiència de '[REC]4 Apocalipsis' fos "un divertiment".

Abans de passar pel Festival Sitges, la pel·lícula de terror s'estrena al festival de cinema de Toronto, que va arrencar el passat dijous, i es podrà veure aquest mateix dimarts i un segon passi aquest dimecres.

El film torna a estar protagonitzat per Manuela Velasco en el paper de la reportera Ángela Vidal. '[REC]4 Apocalipsis' va ser rodada a Barcelona, Terrassa, Gijón i Canàries. Està produïda per Filmax amb la participació de TVE, Canal + i la col·laboració de TV3.

Més cinema català

També passen pel festival a la secció 'Gala presentations' la pel·lícula 'Paradise Lost', dirigida per Andrea Di Stefano (Roxbury Pictures, Paradise Lost Film, A.I.E , Chapter 2) i el film de la japonesa Naomi Kawase 'Still the water' (Lluís Miñarro i Comme des Cinemas) a l'apartat de 'Contemporary World Cinema'. 'Paradise Lost' i 'Still the water' es projectaran el dijous, divendres i dissabte d'aquesta setmana.

stats