CINEMA
Cultura 11/04/2013

La Xina retira dels cinemes 'Django desencadenat' el dia que s'estrena

L'única empresa que importa pel·lícules estrangeres cancel·la l'emissió del film, que ja havia sigut retallat i adaptat per superar la censura del país

Efe
2 min
Una dona mirant el cartell de 'Django' / REUTERS

PequínEl debut de 'Django desencadenat' ha sigut cancel·lat al cinema xinès per "raons tècniques", segons han justificat les sales de projecció del país asiàtic, després dels ajustaments que es van fer per superar la censura, com l'enfosquiment del color de la sang i la reducció de l'altura de l'esquitxada de la sang.

Així ho han anunciat els cinemes Huayi Brothers a través del seu compte de microblog a Weibo, el Twitter xinès, mentre que alguns usuaris de la xarxa social afegien que el film va arribar a ser projectat al voltant d'un minut, abans que desaparegués de la pantalla. "Després de començar, es va parar!", assenyala l'internauta Xue Yi Dao, que afegeix que alguns empleats del cinema van entrar llavors a la sala i van explicar que els censors havien decidit retardar la seva projecció.

Un comunicat publicat a 'Mtime.com', una popular pàgina web de cinema i venda d'entrades, apunta que les sales de tot el país han rebut l'ordre de cancel·lació per part de l'importador de la pel·lícula, Xina Film Group Corporation, l'única importadora de pel·lícules estrangeres a la Xina. Segons l'agència oficial Xinhua, la cadena de cinemes de Xangai Ultimate Movie Experience (UME) confirma que ha suspès l'emissió de la producció de Tarantino a les seves sales, així com la venda de les entrades. La cadena ha informat que es retornaran els diners a les persones que ja hagin comprat els seus bitllets o s'intercanviaran per entrades per a altres pel·lícules, ja que es desconeix quan es llançarà la cinta, si s'arriba a emetre.

L'escena d'un home nu, la possible raó de la censura

Totes les pel·lícules que s'emeten a la Xina són sotmeses abans a l'escrutini de l'aparell censor del règim, que decideix si rebutjar, emetre íntegrament o eliminar alguna escena, normalment relacionada amb sexe o violència.

Alguns usuaris de Weibo creuen que la raó real de la suspensió de l'estrena a la Xina, convertida ja en el major mercat internacional de produccions de Hollywood, és l'escena d'un nu frontal masculí i no el to violent del film. No obstant això, la pel·lícula de Tarantino es ven des de fa mesos, sense censures, en la majoria de les nombroses botigues de DVD del país, tal com asseguren els usuaris de les xarxes socials.

stats