Cultura 28/07/2016

Àlex Rigola codirigirà els Teatros del Canal amb Natalia Álvarez Simó

Cadascun s'ocuparà d'una sala: el director programarà teatre nacional i internacional mentre que la gestora cultural s'ocuparà de la dansa i la nova creació llatinoamericana

Ara
1 min
Àlex Rigola: “Al teatre necessites el públic, però no t’ha esclavitzar”

BarcelonaLa Comunitat de Madrid ha anunciat que el director teatral Àlex Rigola i la comissària d'arts escèniques Natalia Álvarez Simó codirigiran la temporada que ve els Teatres del Canal.

S'havia especulat que Rigola dirigiria el teatre. Finalment, no serà així: el català s'encarregarà de programar l'anomenada Sala Verda, on "portarà a terme una profunda tasca al voltant del fet teatral amb la mirada posada en l'escena internacional, però sense oblidar el treball espanyol", han anunciat. Rigola, que havia dirigit el Teatre Lliure del 2003 al 2011 i que enguany tanca la seva etapa a la Biennal de Venècia, ja havia afirmat anteriorment que no volia ocupar-se de gestionar una gran infraestructura. Finalment, s'ha optat per la gestió col·legiada.

Álvarez Simó –que és gestora cultural i ha treballat a Iberescena i al Reina Sofia– se centrarà en la Sala Vermella, un altre dels grans recintes dels Teatres, amb una programació al voltant de la dansa i la nova creació llatinoamericana.

Crítiques del sector

Aquest tàndem substitueix Albert Boadella, dramaturg que havia dirigit els Teatres del Canal des de la seva inauguració el 2009. La decisió ha estat presa, com estava previst, per la presidència de la Comunitat de Madrid, que pilota Cristina Cifuentes. La Mesa de les Arts Escèniques –composta per l'Associació de Productors de Teatre de Madrid, l'Associació d'Arts Escèniques de Madrid, la Coordinadora de Sales Alternatives i l'Associació de Companyies de Dansa– ha instat la presidenta a què convoqui un concurs públic per la direcció dels Teatros del Canal.

stats