Música
Cultura 31/10/2011

Roger Mas torna a fusionar rock i cobla

El cantautor solsoní presentarà a Manresa un espectacle conjunt amb la Cobla Sant Jordi, que inclourà una cobla en castellà

Ara
2 min
Roger Mas

BarcelonaLa Companyia Elèctrica Dharma acaba de plegar veles, però veus més recents del rock català perpetuen la relació de la cobla amb el món del rock. El darrer d'ells és el cantautor solsoní Roger Mas, que el diumenge sis de novembre estrenarà, a la Fira Mediterrània de Manresa, un espectacle conjunt amb la Cobla Sant Jordi. Mas ja va oferir un tastet d'aquesta vessant amb la seva actuació conjunta amb la Cobla Sant Jordi al cicle BandAutors del passat mes de juliol. "Aquí se'ns van esvair tots els dubtes que podíem tenir sobre l'espectacle perquè va ser un concert molt alegre i això passa poc sovint", recorda el músic.

Segons Mas, el nivell general de músics de cobla és molt alt, i la Cobla Sant Jordi també té algunes coses en comú amb el rock, ja que creu que aquesta orquestra es troba “a mig camí entre allò culte i allò salvatge”.

A Manresa Mas barrejarà la seva veu amb la sonoritat dels diferents instruments de la cobla com ara el flabiol, la tenora, el trombó o el fiscorn. Per aconseguir conjugar les dues parts, ha necessitat l'ajuda d'un "traductor", ha explicat Mas, que ha sigut el pianista Xavier Guitó, que ha aconseguit arranjar "les dificultats tècniques".

La major part de les cançons que es podran escoltar seran del seu darrer disc, A la casa d'enlloc, però hi hauran dues peces inèdites: un poema musicat de Maria Mercè Marçal titulat "Si el mar tingués baranes" i una cançó que el cantautor ha elaborat per a un documental que està produint TV3 sobre els emboscats.

Mas ha afirmat que un dels temes que li fan més "il·lusió", dels que interpretarà, és una cobla clàssica que ell mateix cantarà en castellà. En aquest sentit, Mas ha expressat que la voluntat d'introduir aquesta cobla en castellà és "seriosa", malgrat admetre que "li fa riure".

La vinculació de Mas amb la cobla, com en el cas de Pascal Comelade, li ve de lluny: “La meva relació amb la música ve del meu avi, que era músic d'una orquestra de cobla i ell em va ensenyar a tocar”, explica l'autor.

stats