TEATRE
Cultura 12/12/2011

La Beckett presenta la seva fundació i mostra com serà la nova seu al Poblenou

L'edifici d'una antiga cooperativa acollirà la Sala Beckett, l'Obrador i una futura agència d'autors, tot i que encara no té definit el calendari ni d'on sortirà el finançament per a l'ambiciós projecte

Laura Serra
1 min

BarcelonaLa plana major del teatre català ha participat aquest matí a la presentació de la Fundació Sala Beckett, l'entitat que capitanejarà el trasllat de la Beckett a una nova seu al Poblenou i que implicarà un pas més en les funcions d'aquest centre de referència de la dramatúrgia textual catalana. El patronat de la fundació està format per onze autors contemporanis, presidit per Josep Maria Benet i Jornet, i tindrà com a principals objectius promoure la dramatúrgia, servir de Casa dels Autors i connectar el teatre català amb el món. La formació, la producció i exhibició d'espectacles, la difusió internacional dels autors d'aquí i les activitats divulgatives ocuparan el dia a dia de la nova Beckett.

La seu que ho ha de permetre és l'antiga Cooperativa Pau i Justícia (carrer Pere IV, 228). La reforma i ampliació de l'edifici anirà a càrrec del despatx Flores & Prats, que ha presnetat ja un projecte on i ha dues sales de teatre polivalents, tres sales d'assaig, cinc aules per fer cursos i tallers i un bar-restaurant que ha de funcionar tot el dia. No hi ha dates al calendari ni se sap d¡on sortiran els recursos, ha explicat el director de la Beckett, Toni Casares, i tot i el risc de "pixar fora de test", ha volgut presentar aquest "somni" en una moments difícils, cosa a la qual l'han animat tant el conseller Ferran Mascarell com el regidor de Cultura Jaume Ciurana, que han explicitat el seu ajut.

stats