Cinema
Cultura 01/08/2011

Sant Sebastià exhibeix els films més aplaudits a Canes i Berlín

Entre les perles que es projectaran a la secció Zabaltegi del festival en destaquen 'The Tree of Life' i 'Le Havre'

Efe
1 min

Sant SebastiàThe Tree of Life (El árbol de la vida), de Terrence Malick, i Jodaeiye Nader az Simin (Nader y Simín, una separación), dirigida per Asghar Farhadi, són algunes de les perles que es podran veure a la secció Zabaltegi de la 59a edició del Festival de Sant Sebastià, que tindrà lloc la tercera setmana de setembre. Enguany són nou les pel·lícules estrenades en altres certàmens cinematogràfics les que optaran al premi del Públic.

Entre els films seleccionats en destaquen l'últim de Terrence Malick, que va rebre la Palma d'Or del Festival de Cannes, i l'obra de Farhardi, triomfadora de l'última edició del Festival de Cinema de Berlín i reconeguda amb l'Ós d'Or. També s'hi podrà veure The Artist, una de les "més delicioses sorpreses de la darrera edició" de Canes, segons va explicar el certamen basc, i Le Havre, d'Aki Kaurismäki, que va rebre el premi Fipresci de la Crítica Internacional.

A Zabaltegi ("Perles") s'hi projectarà l'homenatge de Wim Wenders a la ballarina i coreògrafa Pina Bausch, Pina, i també Drive, el thriller dirigit per Nicolas Winding Refn. Nadine Labaki presentarà Et maintenant on va où?, que parla del conflicte entre musulmans i cristians, i també s'hi podrà veure el drama de Sean Durkin sobre una jove abduïda per una secta, Marta Marcy May Marlene. També hi serà present Paddy Considine, que s'estrena com a director a Tyrannosaur.

stats