MÚSICA
Cultura 08/08/2019

50 anys de la famosa fotografia dels Beatles a Abbey Road

Centenars de persones es concentren en aquest indret emblemàtic de Londres per celebrar-ho

Efe
1 min
Reconstrucció de la fotografia dels Beatles

Aquest dijous 8 d'agost fa 50 anys que Iain Macmillan va fer la mítica fotografia de la portada d’'Abbey Road', l’onzè disc dels Beatles. Per celebrar-ho, centenars de persones s'han agrupat davant dels famosos estudis londinencs per veure la imitació que un grup ha fet de la instantània, a banda de per compartir anècdotes sobre el grup mentre escoltaven algunes de les seves cançons més conegudes.

Era agost del 1969 i els Beatles, el grup que havia revolucionat el panorama musical durant la dècada dels 60, estava a punt de llançar el seu nou disc. En principi s'havia de titular 'Everest', com la marca del tabac que fumava Geoff Emerick, l'enginyer de gravacions dels músics anglesos, i la portada havia de comptar amb una fotografia dels 4 integrants dels Beatles amb la muntanya més alta del món de fons, però els kilòmetres que els separaven de l'Himàlaia els van fer replantejar tant el nom com la portada del disc.

L'àlbum s'havia gravat als estudis que, en aquell moment, s'anomenaven EMI Recording Studios, situats al carrer Abbey Road del barri londinenc de St John's Wood. Els 'fab four' van decidir utilitzar el nom del carrer dels estudis per titular el disc, que ha acabat esdevenint un dels més populars de tota la seva discografia. La portada, que conté una fotografia dels 4 integrants de la banda creuant un pas de vianants d'Abbey Road, també va ser molt celebrada, obra del fotògraf escocès Iain Macmillan. Segons explica l'expert en la banda Richard Porter, "només va trigar 10 minuts a fer-la". Aquests 10 minuts van ser suficients perquè aquest pas de vianants es convertís en tot un emblema per als fanàtics del quartet de Liverpool.

stats