DISTINCIÓ
Cultura 14/06/2011

Joan Manuel Serrat, un doctor indignat

En el seu discurs d'investidura com a doctor honoris causa per la UPF, el cantautor del Poble-sec ha animat la societat a recuperar els valors democràtics i morals davant dels de mercat

Agències
1 min
Joan Manuel Serrat

BarcelonaEl cantautor Joan Manuel Serrat s'ha estrenat avui com a doctor honoris causa en una universitat del país. La Universitat Pompeu Fabra (UPF) li ha atorgat aquesta distinció per la seva dignitat i la força de la paraula, les seves cançons, per donar a conèixer els poetes i per haver contribuït a la difusió del català arreu del món. En un auditori al Campus de la Ciutadella ple a vessar, Serrat ha reflexionat sobre la crisi actual que considera que és de model de valors i no només una crisi financera. Serrat ha animat la gent del carrera recuperar "els valors democràtics i morals que han estat substituïts pels valors de mercat". "Trista època, vivim temps de mediocritat i denúncia", ha afegit. El músic ha lamentat la "gran pèrdua dels valors morals" de la societat actual, amb la "vergonyant corrupció", ha dit, que des dels governs "es va filtrant a la societat", i ha fet una crida a "despertar a una societat adormida".

Segons el seu parer, "han de recuperar-se els valors democràtics i morals, i ho hem de fer nosaltres, la gent del carrer. Sabem quins són els camins que no hem d'escollir mai més. Si no ho fem nosaltres, s'ocuparà d'això la naturalesa".

Per a l'artista, el que està passant en les últimes setmanes als carrers i les places de tot l'Estat amb "dones i homes, grans i joves exigint el canvi social i una democràcia real ha estat un glop d'aire fresc i un crit d'atenció. És responsabilitat de tots obrir els ulls i despertar a una societat adormida. Reclamar el nostre futur", ha assegurat.

stats