Cultura
Cultura 21/09/2011

La SGAE inicia la reforma i es desprèn de teatres com l'Arteria Paral·lel

El president de la Societat General d'Autors i Editors, Santiago Moncada, vol recuperar els valors de l'entitat de fa trenta anys i defensa l'honestedat de Teddy Bautista

Madrid
2 min

EFEEl president de la Sociedad General d'Autors i Editors (SGAE), Santiago Moncada, vol que l'entitat recuperi el prestigi perdut i que superi la crisi que ha patit els darrers mesos amb un rentat d'imatge, segons ha explicat en una entrevista a EFE. Moncada afirma estar convençut que Bautista és honest i "no es va apoderar ni un cèntim".

A l'endemà de la reunió de l'Assemblea extraordinària de l'SGAE per reformar el sistema electoral, Moncada insisteix que la crisi ha estat provocada per un "cigró negre" i ha reivindicat la tornada al model de societat de fa trenta anys "quan ningú es ficava amb ella i tothom la considerava una entitat imprescindible".

El president de l'entitat ha advertit que és moment de "tallar la fuga [de diners]" que s'haurien produït des de la filial digital i que "la societat continuarà amb la seva marxa". En aquest sentit, la SGAE es desprendrà de teatres com l'Arteria de Barcelona, que ocasiona pèrdues importants i es desfarà de les societats mercantils, com els ha sol·licitat la ministra de Cultura, Ángeles González-Sinde.

La nova junta directiva, que serà escollida el proper 16 de gener, haurà de finalitzar els processos iniciats a la junta extraordinària d'ahir; per la seva banda, un grup de treball que s'encarregarà de la reforma electoral. "No teníem necessitat de repetir les eleccions, ja que el jutge no ha dit que fossin fraudulentes si no que hi havia una sospita", ha dit Moncada que considera que hi ha sectors que "no volen que existeixi una societat d'autors", encara que sigui "potent, democràtica i rigorosa".

Moncada també ha assenyalat que està "absolutament segur" que Teddy Bautista, anterior responsable del consell de direcció de la SGAE no s'ha apropiat de diners de l'entitat, "perquè el considero un home absolutament honest". La societat també ha assenyalat que s'intentarà dissuadir Bautista de la seva intenció de presentar una demanda per acomiadament improcedent, malgrat que reconeix que la SGAE no ha rebut cap comunicació oficial al respecte.

stats