Cultura 07/07/2016

Steven Soderbergh prepara una pel·lícula sobre els 'papers de Panamà'

El film estarà basat en un llibre encara inèdit de Jake Bernstein, membre del Consorci Internacional de Periodisme d'Investigació que va estudiar els documents de Mossack Fonseca

Xavi Serra
1 min
Soderbergh prepara una pel·lícula sobre els 'Papers de Panamà'

Los AngelesSteven Soderbergh dóna per acabada la seva retirada, que l'ha mantingut tres anys allunyat del món del cinema, tot i que durant aquest temps no ha parat de treballar en projectes televisius com la sèrie 'The knick'. El director de 'Traffic' i 'Ocean's Eleven' ja prepara el seu pròxim projecte cinematogràfic, que aquest dijous s'ha sabut que serà una pel·lícula inspirada en la filtració massiva dels 'papers de Panamà'.

Segons ha explicat al portal especialitzat Deadline, Soderbergh produirà i dirigirà la pel·lícula, que encara no té títol. Del guió se'n podria fer càrrec Scott Z. Burns, amb qui el director ja va col·laborar a 'The informant', 'Contagi' i 'Efectes secundaris'. La pel·lícula adaptarà el llibre 'Secrecy world', que encara està escrivint el periodista Jake Bernstein. Aquest periodista va ser part de l'equip que va integrar el Consorci Internacional de Periodisme d'Investigació (ICIJ), centrat en l'estudi dels més d'11 milions de documents de la firma d'advocats Mossack Fonseca.

L'escàndol, que va afectar noms com Pedro Almodóvar, la germana de Joan Carles I, el pare del primer ministre britànic David Cameron i el fill de l’expresident egipci Hosni Mubàrak, entre molts altres, va provocar una gran commoció quan es van començar a filtrar la identitat dels implicats, cosa que va provocar la dimissió d'alguns polítics. La filtració també va revelar la xarxa de negocis a l’estranger i crèdits de fins a 2.000 milions de dòlars vinculada a amics del president rus Vladímir Putin.

stats