Cultura 12/09/2012

La solució de Bescanó contra la pujada de l'IVA en la cultura: vendre pastanagues en lloc d'entrades

Els responsables del teatre de la localitat creuen que el 4% d'IVA de verdures i hortalisses és "molt més just" que el 21%

Acn
1 min
Quim Marcé, director d'El Teatre Bescanó, amb Elena Martinell i Meritxell Yanes de la companyia Poca CosaTeatre, ensenyant les pastanagues / TEATRE DE BESCANÓ / ACN

BescanóEl Teatre de Bescanó ha decidit vendre pastanagues en comptes d'entrades per a l'estrena de l'obra 'Suïcides', de la companyia PocaCosa Teatre, per protestar contra la pujada de l'IVA en la cultura, que ha passat del 8 al 21%. El responsables del teatre defensen que el 4% d'IVA de les verdures i hortalisses és "molt més just". Per això, tothom que vulgui assistir a aquesta funció podrà "comprar pastanagues" a través d'internet.

En el mateix moment de comprar la pastanaga al web, es podrà imprimir l'entrada, que ve de regal. La pastanaga la repartiran el mateix dia de la funció al teatre. El Teatre de Bescanó ja va ser un dels impulsors de la venda anticipada d'entrades per a la temporada octubre-desembre del 2012 per evitar la pujada de l'IVA. Segons detallen, els espectadors podran comprar entrades pels canals habituals, és a dir, a través del web del Teatre de Bescanó i a l'Ajuntament de la població.

La idea ha sorgit com a "queixa" per la pujada de l'IVA. La diferència que deixaran de pagar entre el 4% de les pastanagues i el 21% de l'entrada serà per a la companyia PocaCosa, que s'ha avingut a afegir-se a la protesta. La pastanaga anticipada costarà 13 euros i a taquilla 15. A més, han detallat que compraran totes les pastanagues a comerços de Bescanó.

stats