Estrena teatral

Àngel Llàcer i Manu Guix estrenen 'The producers', l'espectacle "més car" que han fet els últims anys

La comèdia de Mel Brooks arriba a Barcelona amb 24 actors i ballarins a l'escenari, una orquestra en directe i una escenografia a dos nivells

2 min
Una escena del musical 'The Producers'

BarcelonaEncara no havien acabat el viatge de Cantando bajo la lluvia que el duet artístic format per Àngel Llàcer i Manu Guix ja rumiava el projecte següent, The producers. Uns mesos després ja ho tenen pràcticament tot a punt. La comèdia de Mel Brooks, produïda per Nostromo Live, s'estrenarà oficialment el 28 de setembre al Teatre Tívoli, però a partir d'aquest divendres ja en fan funcions prèvies. Aquesta vegada, la maquinària que han posat en marxa per a un espectacle de gran format és encara més monumental que en ocasions anteriors. The producers té dos directors artístics –Llàcer i Enric Cambray–, dos directors musicals –Guix i Gerard Alonso–, una coreògrafa –Miryam Benedited–, una orquestra de nou músics en directe, una escenografia a dos nivells i 24 actors i ballarins a escena. "Ha implicat moltíssima més feina que qualsevol altre espectacle anterior", afirma el productor de Nostromo Live, Jordi Sellas. The producers ha costat 2,7 milions d'euros i és "l'espectacle més car" que ha fet mai aquest equip artístic, responsable també de La jaula de las locas i La tienda de los horrores.

The producers, que es representarà en castellà i serà a Barcelona fins al febrer, és el musical més premiat de la història: ha estat reconegut als Oscar, als Grammy i als Tony, entre altres guardons. "Al món anglosaxó és molt conegut, a Catalunya no tant. Ens agrada sobretot perquè conté la comèdia de La jaula de las locas i el glamur de Cantando bajo la lluvia", subratlla Sellas. La productora ha decidit mantenir el nom en anglès per diferenciar-se del muntatge que el 2006 va protagonitzar Santiago Segura i José Mota al Teatro Coliseum de Madrid. En aquella ocasió, el musical va titular-se Los productores. "Vam optar per The producers perquè vam veure que a les cerques de Google era més fàcil que ens trobessin. No ens fa por l'anglès: a Cantando bajo la lluvia vam mantenir algunes cançons originals", diu Sellas.

El pitjor musical de la història

Ricky Mata i Armando Pita interpreten els protagonistes de la comèdia, un productor de Broadway arruïnat i un comptable que s'alien per aixecar el pitjor musical de la història, Springtime for Hitler. Per aconseguir-ho contracten l'equip més mediocre que troben i esperen que el muntatge sigui un fracàs per enriquir-se fraudulentament. Però el destí els gira l'esquena i l'espectacle es converteix en tot un èxit. The producers està plena de coreografies, amb números més llargs que en espectacles anteriors i carregats d'humor. "Als intèrprets se'ls demana molta complexitat, perquè han de tenir un nivell excel·lent de ball, però també de cant, i han de poder-ho fer alhora", afirma Benedited.

L'equip artístic de The producers és, en gran part, el mateix que ha treballat en muntatges anteriors de Llàcer i Guix i, de fet, a l'adaptació del musical hi ha diverses picades d'ullet a les altres obres. "Amb els anys hem trobat persones amb criteris artístics similars que ens permeten portar a l'escenari una energia única i potent. Volem que la gent surti del Tívoli havent viscut l'experiència d'un musical, no només havent-lo vist", assenyala Llàcer. Segons Sellas, la demostració que han aconseguit fidelitzar els espectadors està en la prevenda d'entrades: ja n'han venut "més de 20.000".

stats