Circ
Cultura Teatre 05/09/2022

El pallasso Jango Edwards té un càncer terminal

El clown nord-americà diu que deixa el Festival of Fools com a llegat artístic "i regal a Barcelona"

1 min
El clown Jango Edwards al Teatre La Gleva de Barcelona

BarcelonaEl pallasso, actor i còmic nord-americà Jango Edwards ha anunciat que té un càncer terminal i que deixa el Festival of Fools com a llegat artístic "i regal a Barcelona". "Aquest és el meu últim any de vida, m'estic morint. Tinc càncer, és per això que tinc la mà i el cap així", ha explicat Edwards aquest dilluns en declaracions a TV3 recollides per l'ACN. "Però no m'importa perquè la mort és inevitable. I com que m'estimo aquesta ciutat li vull fer aquest regal: un mes amb 22 espectacles de pallassos d'arreu del món", ha assenyalat el clown, retirat fa dos anys i establert a la capital catalana. Entre molts altres reconeixements, Edwards, nascut a Detroit el 1950, ha rebut el premi Zirkòlika de circ a la millor trajectòria.

El Festival of Fools se celebra enguany del 2 de setembre al 2 d'octubre amb una vintena d'espectacles i noms destacats com Leo Bassi, Tortell Poltrona o Pepa Plana. Quatre espectacles de sala, vuit gales d’artistes internacionals, dues classes magistrals obertes, quatre cercaviles, un acting de carrer i un programa paral·lel de cinema configuren la programació 2022 del Festival of Fools. Entre els seus protagonistes hi ha Leo Bassi, Johnny Melville, Tortell Poltrona i Pepa Plana, a més del mateix Jango Edwards. A cinc teatres de la ciutat de Barcelona (El Cercle de Gràcia, Lluïsos de Gràcia, Lluïsos d’Horta, Foment Hortenc i La Gleva Teatre) s’hi presenten en total 14 espectacles a preus populars.

El festival està organitzat pel Nouveau Clown Institut, una xarxa global amb més de 4.000 membres, i compta amb la col·laboració de la Federació d’Ateneus de Catalunya i el suport de la Generalitat.

stats