Cultura 06/03/2015

Tintín, al cim de les subhastes: de 3.000 euros a 3 milions

Cases de subhastes tan prestigioses com Christie's o Sotherby's s'interessen cada cop més pel gènere del còmic

Efe
2 min
Portada de 'Tintín al país dels soviets', que se subhastarà a Sotheby's / SOTHEBY'S

ParísEl periodista intrèpid més famós creat per Hergé, Tintín, ha arribat aquest març a ser entre les cases de subhastes més prestigioses del món, Christie's i Sotherby's. La casa novaiorquesa Sotheby's subhastarà aquest dissabte un total de 288 obres originals, de les quals 50 són d'Hergé. Els interessats podran trobar-hi des d'esbossos a 3.500 euros de preu de sortida a la portada del suplement juvenil 'Le petit vingtième', en què apareix el jove periodista acompanyat d'el seu gos, a partir de 450.000 euros. La peça estrella, però, és un dibuix en què Tintín arriba a mesurar 30 centímetres de llarg.

D'aquí a una setmana serà el torn de la londinenca Christie's, que posarà a la venda 10 lots vinculats amb Hergé, que inclouen una portada original de 1978 de la revista 'Le journal de Tintin'. En aquesta publicació, apareixen tots els personatges del clàssic 'El lotus blau', el cinquè àlbum de la sèrie 'Les aventures de Tintín'.

"Porto cinc anys intentant convèncer a Christie's perquè venguin còmic. Crec que una casa com aquesta hagi accedit a fer-ho aporta una nova dimensió al còmic, el reconeix com un art per les cases de subhastes", afirma el galerista Daniel Maghen, soci de Christie's a París per aquest sector. Per a Maghen, Tintín és el personatge de còmic més conegut, perquè tot i que a Europa té com a rivals dibuixos com Astèrix, "a nivell mundial no té rival".

A mitjans de l'any passat ja es va vendre per 2,6 milions d'euros a la casa de subhastes parisenca Artcurial una planxa original de 1937. La peça, feta amb tinta xina, mostrava a Tintín i Milú en 34 situacions diferents, entre les quals s'incloïa una història que havia de situar-se en terres nòrdiques i que l'autor belga no va arribar a desenvolupar.

stats