Museus
Cultura 06/05/2021

Torna la Nit dels Museus

Hi participaran 74 equipaments i espais de vuit ciutats de l'àrea metropolitana

ARA
2 min
Una fotografia de la Nit dels Museus a la Fabra i Coats al 2019

Després d'un any d'aturada, el dissabte 15 de maig torna la Nit dels Museus. Des de mitja tarda fins al capvespre, 74 equipaments i espais de vuit ciutats de l'àrea metropolitana, inclosa Barcelona, oferiran entrada gratuïta i desenes d'activitats, com ara visites guiades a tallers, concerts o espectacles de poesia, dansa i teatre. En l’edició d’aquest any s’incorporen quatre espais nous: Can Fontanet, del barri de Sant Andreu de Barcelona; la Casa de l’Heura, de Badalona, i el Castell i el Museu Palau Mercader, de Cornellà. També s’hi reincorpora el TPK del Centre d’Art Tecla Sala de l’Hospitalet.

Entre les activitats que s'oferiran destaquen especialment les retrospectives de Félix González-Torres, Política de relació, al MACBA, i de Nanni Balestrini, La violència il·lustrada, a La Virreina; dues maneres de veure i viure la dissidència i el compromís. Uns conceptes que també són presents a Per una educació en llibertat, al Born. Pel que fa a la redescoberta del passat, hi ha La guerra infinita al MNAC i Imatges trobades. La Barcelona marítima de postguerra al Museu Marítim. Des d’una altra perspectiva, més acolorida, El Somni Americà. Del pop a l’actualitat al CaixaForum, i, anant molt més lluny, Mart. El mirall vermell, al CCCB. També hi ha experiències immersives com ara Symphony, al CaixaForum, o Can Negre 360°, al Centre Jujol.

També obren les seves portes espais clàssics com l’Arxiu Històric de la Ciutat i el Fotogràfic, el Museu Picasso, el Museu de Ciències Naturals, el Centre d’Art Contemporani a la Fabra i Coats i el KBr. Hi haurà visites guiades del Servei d’Arqueologia a l’aqüeducte, la muralla romana i el Mercat de Sant Antoni, així com al Born, el castell de Montjuïc, els diversos equipaments del MUHBA, la Fundació Brossa i en una trentena d’espais més. Com a novetat hi ha visites que van a càrrec de la mateixa persona que ha creat les instal·lacions: es tracta de Martí Anson i Una exposició de debò al Centre d’Art Fabra i Coats, i d’Anna Dot i Qui del llamp parla, a prop li cau a la Tàpies.

stats