Música
Cultura 21/07/2021

Tornen les Nits d'Acústica de Figueres amb una vintena de concerts

Nathy Peluso, Zoo, Manel i Rigoberta Bandini encapçalen el cartell

Júlia Claramunt
2 min
Nathy Peluso és una de les cap de cartell de Les Nits d'Acústica

BarcelonaTornen Les Nits d'Acústica de Figures: vint concerts a l'aire lliure, amb mascareta obligatòria, públic assegut i una programació que té Nathy Peluso, Oques Grasses, Zoo, Manel, Rigoberta Bandini i Macaco com a caps de cartell. Tot plegat mantenint el format de l'any passat però ampliant-ne una mica l'aforament. Del 26 al 28 d'agost hi haurà una programació que és la versió adaptada als temps pandèmics del Festival Acústica de Figueres. Per a aquesta edició hi ha programats una vintena de concerts gratuïts i de pagament (entre 6 i 18 euros) en quatre espais de la ciutat: la plaça Catalunya (amb 800 cadires), la plaça Josep Pla (350), el Teatre Jardí (600) i el Parc de les Aigües (1.150). "El festival serà segur, amb mascareta obligatòria, separació entre unitats afectives, traçabilitat de dades, entrades esglaonades i aforaments limitats. Tot allò que s'ha demostrat que és un èxit i que fa que els esdeveniments siguin segurs", assegura Xavier Pascual. el director de Les Nits d'Acústica. D'acord amb el director, la fórmula escollida garanteix continuar programant i alhora complir amb les mesures sanitàries per evitar la propagació de la covid-19. Precisament, l'eslògan d'enguany és "La cultura també cura" per fer un pas més enllà del que es va popularitzar arran de la pandèmia reivindicant que "La cultura és segura".

El festival s'ha presentat aquest dimecres, quan falta poc més d'un mes perquè comenci. No és casual. Pascual ha recordat que els darrers mesos s'ha passat del toc de queda i el confinament comarcal, quan semblava que "no es podria fer res", a un moment que portava a pensar que fins i tot es podria fer un festival "normal". "Hem passat per molts estadis i al final hem triat fer Les Nits d'Acústica novament perquè és el format que garanteix que l'Acústica es pugui dur a terme", ha remarcat. Després de les experiències de festivals sense distàncies de seguretat (com el Vida, el Canet Rock o el Cruïlla), Pascual ha volgut esvair dubtes i ha recordat que a Figueres els concerts seran amb cadira assignada i distància social. Per tant, no caldrà fer tests d'antígens.

Nathy Peluso, Oques Grasses, Manel, Zoo i Rigoberta Bandini, caps de cartell

El cartell compta amb artistes com l’argentina amb un peu a Barcelona Nathy Peluso, i altres noms habituals del festivals d''aquest estiu com Manel, Oques Grasses, Zoo, Rigoberta Bandini, Macaco i Els Pets. A més, el festival aposta per l’escena emergent i hi actuaran Ginestà, Marcel i Júlia, Joina i els guanyadors del Sona9, Reïna. Finalment, amb la voluntat de donar suport al talent local, l’Acústica ha realitzat una crida de grups emergents de la ciutat de Figueres. En total han rebut més de vint propostes, entre les quals han seleccionat els grups Somboits, Entresol2a i Guillola. Cada dia es faran un mínim de sis concerts simultanis entre les sis de la tarda i les dues de la matinada, i en cas que hi hagi restriccions horàries, s'avançaran els horaris per acabar a dos quarts d'una de la matinada.

La programació familiar de l'Acústica, l'Acustiqueta, un tret distintiu del festival, compta amb els grups Xiula i Di-versiones, que faran dues actuacions. Les entrades per a tots els concerts es poden adquirir des d'aquest dimecres al web oficial del festival Acústica.

stats