Música

El Procicat autoritza concerts a l'aire lliure amb el públic dret

Les noves mesures anunciades pel Govern no són restrictives amb la cultura

2 min
Públic al festival Canet Rock 2021

BarcelonaL'augment de contagis ha dut el Govern a tancar l'oci nocturn en espais interiors, i tot feia pensar que hi hauria altres mesures restrictives que podrien afectar les activitats culturals. Fins ara totes les activitats culturals, tant en espais tancats com a l'aire lliure, només estaven permeses amb el públic assegut. Així ho recullen les mesures aprovades pel Procicat i vigents actualment. Però aquest dimarts el Govern ha anunciat que es podran fer activitats culturals amb el públic dret. És a dir, en comptes de restriccions es permetran més coses. Com queden les activitats culturals, doncs?

Els teatres, auditoris i altres espais interiors seguiran com fins ara: amb el públic assegut, aforament al 70% i 1.000 persones com a màxim. Les sales de concerts igual, amb el públic assegut.

A l'aire lliure, es podran fer concerts i altres activitats culturals amb el públic dret, sempre amb mascareta. Si és per a més de 500 espectadors, caldrà que cada espectador tingui la pauta de vacunació completa o una PCR negativa de les últimes 12 hores o passi un test d'antígens previ a l'esdeveniment. Si és per a menys de 500 espectadors, no caldrà res d'això. Sobre les proves diagnòstiques per accedir als concerts: els tests d’antígens els haurà de fer l’entitat que organitzi l’esdeveniment; no serviran les proves d'antígens fetes 48 o 72 hores abans, perquè amb la taxa actual el risc d’infecció és molt alt.

Ara com ara, les activitats a l'aire lliure tenen un topall de 3.000 espectadors asseguts, però si les mesures aprovades aquest dimarts pel Procicat es confirmen i entren en vigor aquest divendres 9 de juliol, es podrien fer concerts amb fins a 3.000 espectadors drets. És a dir, els festivals d'estiu que ara són amb públic assegut es podrien plantejar treure les cadires i que els espectadors estiguin drets. Aquesta circumstància podria beneficiar festivals com Cap Roig, Terramar, Porta Ferrada, Sons del Món, Pedralbes i en general tots el que s'havien pensat per a aforaments d'entre 1.000 i 1.600 persones. Pot passar fins i tot que la despesa en tests d'antígens quedi compensada per la suma de l'estalvi en cadires i la venda de més entrades.

El Festival Cruïlla, que es fa els dies 8, 9 i 10 de juliol a l'aire lliure al Parc del Fòrum, es manté tal com s'havia previst perquè se celebra en el marc d'un programa d'investigació. Per tant, tal com recorda la conselleria de Cultura, cap de les mesures presentades avui alteren el funcionament del Cruïlla, que, com el Vida Festival i el Canet Rock la setmana passada, es fa amb un cribatge previ d'antígens de públic i treballadors.

stats