Cinema
Cultura 24/09/2019

Treballadors dels cinemes Las Vegas de Figueres denuncien que no cobren i temen que es tanqui la instal·lació

L'Ajuntament ha reduït la subvenció que rebia l'equipament del cineasta Ventura Pons

Acn
2 min
Treballadors de Las Vegas davant dels cinemes tancats i lluint una samarreta on reclamen cobrar, aquest 24 de setembre

FigueresEls treballadors dels cinemes Las Vegas de Figueres denuncien que no cobren la nòmina i temen que l'espai acabi tancant. De moment, aquest dimarts ja no obriran per falta de personal. Els problemes van començar el mes d'abril quan hi va haver els primers endarreriments. A l'estiu, segons han explicat, els van pagar una part de les pagues pendents però aquest setembre ja no han cobrat. Les instal·lacions van obrir portes el mes d'abril de l'any passat de la mà del promotor i cineasta Ventura Pons, que va remodelar l'emblemàtic edifici amb quatre sales de projecció. L'Ajuntament es va comprometre a aportar 350.000 euros per fer front a la reforma. Però el nou equip de govern va aprovar al ple un canvi de subvenció de 25.000 euros a l'empresa de Pons per destinar-la a l'entitat que organitza l'esdeveniment Science Needs You.

El cinema es va inaugurar el 6 d'abril de l'any passat amb un permís especial. Ho va fer amb l'estrena mundial del film 'Miss Dalí', l'última pel·lícula del seu promotor, Ventura Pons. Però el cinema funcionava amb un generador elèctric i tres de les quatre sales no estaven acabades. Per això van anunciar que tancarien i tornarien a obrir el 20 d'abril. I així ho van fer, tot i que no disposaven del permís d'obertura definitiu.

Els entrebancs i la falta de públic han perseguit les instal·lacions des de l'inici i ara s'hi sumen els impagaments que denuncien els treballadors. Aquest dimarts no obriran perquè no tenen prou personal, però els empleats temen que, tenint en compte la situació, el tancament acabi sent definitiu. L'alcaldessa s'ha reunit amb Ventura Pons però, de moment, no ha transcendit el contingut de la trobada. Al ple del setembre, l'Ajuntament va aprovar retirar una subvenció de 25.000 euros a l'empresa del cineasta per destinar-la a un altre esdeveniment cultural de la ciutat. Segons va explicar el regidor de Cultura, Alfons Martínez, la partida es va treure perquè no sabien quin era "l'objecte" de l'ajuda ni havien pogut contactar amb l'empresa beneficiària.

Tancament a València

Pons ja va anunciar el mes d'abril que tancava un altre dels cinemes que havia recuperat a València per falta de públic. La sala va tancar portes discretament el 15 de març després d’haver reobert el 2017 amb el nom d’Albatexas amb una oferta de pel·lícules de reestrena doblades o subtitulades al català. La fórmula no estava reeixint i el mes de desembre passat el cineasta i empresari va intentar reconduir la situació introduint també les estrenes comercials en castellà i rebatejant les instal·lacions.

stats