Literatura
Cultura 12/11/2011

Urbà Lozano, nou Premi Ciutat d'Alzira

L'autor valencià ha obtingut el guardó, dotat amb 18.000 euros per la novel·la 'La trampa del desig'

Acn
1 min

AlziraL'escriptor valencià Urbà Lozano ha obtingut el 23è Premi de novel·la Ciutat d'Alzira, dotat amb 18.000 euros, amb La trampa del desig, una història sobre el desig, l'atzar i la convivència. El guanyador va rebre el guardó en el marc del sopar dels Premis Ciutat d'Alzira amb presència de més de 700 assistents i representants del món de la política, la cultura, l'educació i l'economia del País Valencià.

A la novel·la, els dos protagonistes, Daniel i Mirsada, coincideixen en un embús de trànsit. Ell va estudiar medicina perquè la família volia un treball de prestigi, que també li va buscar una dona digna a més d'empentar-lo a entrar en política per prosperar més. Ella és una refugiada bosniana que es va escapar de la brutalitat de la guerra. L'atzar entrellaça les vides dels dos protagonistes i els submergeix en una relació de convivència estranya.

"El desig de qualsevol tipus –sexual, de poder, de llibertat, d'estabilitat– és el que empenta les persones. La manca d'al·licients i de metes ens paralitza, de manera que tots busquem la materialització d'uns anhels per sobreviure", ha assegurat Lozano. L'autor valencià ha afegit que amb la novel·la, a més d'explicar una història ha intentat "compendiar tot tipus d'obstinacions amb la finalitat que el lector reflexioni sobre les passions humanes".

stats