Cultura 04/06/2018

Valtonyc es presentarà davant d'un jutge a partir d'avui

El seu advocat, Gonzalo Boye, assegura que es personarà davant un jutge tan bon punt el citin

ARA/Agències
1 min
Valtonyc

BarcelonaGonzalo Boye, l’advocat de Josep Miquel Arenas, més conegut per Valtonyc, ha explicat que el seu client es personarà "quan el citin les autoritats judicials", assegura Boye.

Ahir, Boye, que també porta la defensa de Toni Comín i Meritxell Serret i va col·laborar amb l’equip de Carles Puigdemont, no havia volgut aclarir el lloc on era Valtonyc per "respecte a les autoritats judicials" del país en qüestió. Boye ha dit que confia que el jutge rebutgi l’extradició del cantant. L’advocat ja va anunciar que recorreria contra la sentència acusatòria al Tribunal de Drets Humans d’Estrasburg.

Valtonyc està desaparegut des del 23 de maig passat. Aquest és el seu últim tuit:

L'Audiència Nacional va condemnar el cantant a tres anys i sis mesos per “enaltiment del terrorisme i humiliació de les víctimes” (dos anys de presó), “calúmnies i injúries greus a la Corona” (un any) i “amenaces” contra Jorge Campos (sis mesos), el president d’Actúa Baleares, el projecte polític sorgit del Círculo Balear. Tot plegat, per les lletres d’unes cançons.

Des que el Tribunal Suprem va ratificar la sentència al febrer hi ha hagut moltes mobilitzacions i protestes contra l'empresonament del cantant. Els seus familiars també s'han manifestat davant el Parlament Europeu.

stats