Teatre
Cultura 01/04/2011

Vargas Llosa presideix el consell assessor del Teatro Real de Madrid

El nou organisme col·laborarà amb la direcció artística del teatre i amb els òrgans de govern. Núria Espert, Rafael Argullol o Pierre Bergé, entre d'altres, formen part del consell

Efe
1 min

MadridL'escriptor Mario Vargas Llosa, Premi Nobel de Literatura 2010, presidirà el consell assessor artístic del Teatro Real. L'organisme es va crear el 14 de març, segons va acordar el Patronat del teatre, i la primera reunió se celebrarà el 28 d'abril, com ha notificat avui el teatre.

Rafael Argullol, Núria Espert, Pierre Berger, Teresa Berganza, Antonio Muñoz Molina, Eugenio Trías i Iñaki Gabilondo, entre altres "personalitats de reconegut prestigi en el món de la cultura" formaran part d'aquest consell que assessorarà "tant la direcció artística del Teatro Real, com els seus òrgans de govern, en totes aquelles matèries d'índole cultural en què sigui consultat, amb el criteri i el coneixement multidisciplinar dels seus membres", expressa el comunicat.

El consell estarà format per tretze membres, la tasca dels quals no serà retribuïda i tindrà una duració de dos anys, tot i que també podran "ser reelegits indefinidament". Els membres "no podran mantenir cap relació professional amb el teatre mentre duri el seu mandat", i per aquesta raó Núria Espert s'incorporarà al consell al juliol, quan acabin les funcions de Tosca, l'òpera que dirigeix al Real.

stats