Cinema
Cultura 31/03/2022

Will Smith es va negar a abandonar la gala dels Oscars després de la bufetada

L'Acadèmia de Hollywood assegura que li va demanar que marxés

2 min
La família Smith (Jada, Willow, Will, Jaden i Trey) a la festa de Vanity Fair posterior a la gala

BarcelonaL'Acadèmia de Hollywood va demanar a Will Smith que abandonés la gala dels Oscars després que hagués clavat una bufetada a Chris Rock a dalt de l'escenari. Fins ara se sabia que havia obert un procediment disciplinari contra Smith, com van anunciar dilluns, però ahir van explicar que se li va demanar que abandonés l'acte després de l'incident i ell s'hi va negar. L'actor va acabar guanyant l'Oscar menys d'una hora després entre aplaudiments del públic.

Davant les crítiques a la gestió de l'incident, l'organització, que es troba a l'ull de l'huracà per diversos motius, ha fet públic un nou comunicat on intenta justificar-se: "La situació es va desenvolupar d'una manera que no podíem preveure", diuen. Asseguren que li van demanar que sortís de l'auditori i reconeixen que podrien "haver gestionat la situació d'una altra manera". La pressió perquè Smith assumeixi certa responsabilitat creix dia rere dia, també amb declaracions d'altres companys. El 18 d'abril es votarà a la junta de governadors de l'Acadèmia –on hi ha 54 persones, com ara Laura Dern i Steven Spielberg– quines sancions se li imposen. A la reunió de dimecres va quedar clar que "no es pot normalitzar la violència", segons el New York Times.

L'Acadèmia aquest dimecres va criticar la conducta de l'actor i va demanar disculpes a Chris Rock. "Disculpes pel que has viscut al nostre escenari i gràcies per la teva resistència en aquell moment". També demanen disculpes a nominats, convidats i espectadors pel que va passar, que reconeixen que va ser "traumàtic i impactant".

Per la seva banda, el còmic ha començat la seva gira d'actuacions i tot i que no ha fet cap comentari sobre l'agressió, sí que ha insinuat que no ha parlat amb Will Smith. "Com ha anat el cap de setmana?", va preguntar al públic, i va dir que ell estava "processant el que havia passat" i que quan en parli "serà seriós i divertit". El públic, entregat, corejava: "Fuck Will Smith".

stats