Cinema
Cultura 02/10/2013

Zumzeig, cinema i bistrot al barri Sants

La nova sala barcelonina programarà cine d'autor independent en versió original. Arrenca el divendres amb 'L'encerclement' i 'L'age atomique' i la voluntat d'esdevenir un punt de trobada

Ara
1 min
El bistrot del nou cinema Zumzeig

BarcelonaAquest dimecres s'ha presentat la nova sala de cinema independent Zumzeig, que obrirà les portes el divendres 4 d'octubre a les 18 h. Esteban Bernatas, fundador i director de Zumzeig, ha indicat que la sala vol "concentrar en un mateix lloc els elements necessaris perquè l'espectador no se senti com un mer consumidor de crispetes". El nou cinema està al número 53 del carrer Béjar.

D'una banda, Zumzeig estrenarà durant les seves primeres setmanes pel·lícules inèdites a Espanya com 'L'encerclement. La democracia en las redes del neoliberalismo', un documental de Richard Brouillette sobre com la ideologia neoliberal ha provocat la crisi econòmica global; 'L'age atomique', un viatge sensorial al fons de la nit francesa protagonitzat per dos adolescents i dirigit per la debutant Héléna Klotz; 'Dragonslayer', un premiat documental del nord-americà Tristan Patterson sobre la cultura dels 'skaters'; o 'Two Years at Sea', l'experimental retrat a través de les estacions d'un home que viu enmig del bosc a càrrec del prestigiós Ben Rivers.

Però Zumzeig vol anar més enllà de l'exhibició cinematogràfica tradicional i convertir-se, segons el fundador i director Esteban Bernatas, en un "punt de trobada un lloc on la gent pugui experimentar el cinema d'una manera col·lectiva". Per això, el cinema compta amb una zona de restauració, un bistrot. "Un lloc agradable on prendre un aperitiu abans de la projecció o bé un lloc on reunir-se amb amics per menjar alguna cosa o intercanviar impressions després de la pel·lícula", assegura Bernatas, amb una carta on predominarà el producte local, cervesa artesana, vins ecològics i de proximitat i sucs naturals.

stats