Microsites Ara Data 26/06/2020

Mapa interactiu: Quins són els països amb més i menys ús de mascareta en llocs públics?

Espanya és un dels capdavanters, amb un 87%, mentre que al nord d'Europa l’ús és gairebé inexistent

Auri Garcia Morera
2 min

BarcelonaHong Kong, Singapur i Malàisia són els tres països amb més ús de mascareta en llocs públics, amb percentatges entre el 88% i el 90%, i Espanya és el quart amb un 87%, segons les dades per a 27 països de l'empresa d'enquestes YouGov.

A l'altre extrem, Dinamarca, Suècia, Noruega i Finlàndia són els països amb menys ús de mascareta en llocs públics, amb percentatges entre el 3% i el 7%, seguits d'Austràlia amb un 17%.

A Europa, l'ús de mascareta va créixer amb força a Itàlia durant març i abril, i a Espanya una mica més tard, fins al maig. Al juny, Itàlia ha reculat i Espanya ha quedat lleugerament per sobre.

Al marge dels dos països més afectats pel coronavirus, França i Alemanya també han arribat, una mica més tard, a xifres força altes, mentre que al Regne Unit l'ús creix però encara és minoritari, amb un 27%, i al nord d'Europa és gairebé inexistent.

A l'Àsia i el Pacífic l'evolució ha sigut molt diferent. En alguns països, com la Xina, Hong Kong i Taiwan, l'ús de mascareta es manté estable entre el 80% i el 90% des de les primeres enquestes incloses en les dades de YouGov, de finals de febrer.

En altres països asiàtics l'adopció de l'ús de mascareta va pujar amb força entre març i abril. A l'Índia, del 43% a més del 80%, i a Singapur, del 24% a més del 80%. Austràlia, en canvi, només va arribar a un màxim del 27% i ja ha baixat fins al 17%.

Les dades de YouGov també inclouen cinc països d'Amèrica i de l'Orient Mitjà amb evolucions força similars: de xifres baixes al març a xifres altes a partir de l'abril, que es mantenen a finals de juny.

Als Estats Units, amb una afectació molt important, l'ús de mascareta en llocs públics és del 71%. Al Canadà, en canvi, l'adopció ha sigut més tardana i en l'última enquesta encara no arriba al 60%.

stats