Restauració
Dossier 08/10/2022

Menús i aplis per aprofitar el menjar, la recepta per gastar poc

L'oci no ha de ser necessàriament de pagament i hi ha opcions per a reduir la despesa

2 min
Un plat de fricandó al restaurant Gelida, al barri de l’Eixample de Barcelona.
Dossier Com estalviar Desplega
1
La urgència d’estalviar
2
Aïllaments i electrodomèstics eficients, claus per reduir el consum energètic
3
El laberint (amb sortida) de les hipoteques variables
4
Els millors trucs per estalviar en cultura
5
Menús i aplis per aprofitar el menjar, la recepta per gastar poc

BarcelonaCal assumir-ho: per estalviar, segurament no queda més remei que limitar les sortides per menjar fora de casa, però haver de reduir la despesa en restaurants no ha de significar eliminar el gaudi d’una trobada fora al voltant d’una taula amb bona companyia. Si es tracta de gastar poc, podeu apuntar-vos a una de les tendències d’avui dia, el que en castellà en diuen tardeo, o sigui, sortir al capvespre amb els amics per fer un mos i prendre alguna cosa, però el sopar, que acostuma a ser més car que un aperitiu, fer-lo a casa.

Si sou d’entaular-vos igualment, el menú de migdia és un recurs imbatible, sol sortir més econòmic entre setmana i de vegades també n’hi ha al vespre. Malgrat que els darrers mesos el preu d’aquests menús s’ha incrementat algun euro més i ja és difícil trobar-ne per sota dels 10-12 euros, són àpats molt complets, que no acostumen a portar sorpreses en el moment de pagar el compte i n’hi ha que són vertaderes meravelles gastronòmiques a preus ajustats.

També podeu aprofitar ara que no voleu gastar gaire per mirar bé què teniu al voltant de casa i provar aquell restaurant que sempre us ha cridat l’atenció, que té una carta amb plats assequibles, però que mai heu tastat per allò de “ja ho farem algun dia”. Entre aquests establiments potser n’hi ha de tradicions culinàries que desconeixeu i que són una porta per descobrir nous plats per a vosaltres que us poden sorprendre gratament.

Altres opcions són optar per plats combinats o únics –com un esmorzar de forquilla o una pizza–, entrepans amb certa elaboració –n’hi ha per esmorzar de categoria– o provar alguna de les iniciatives que busquen evitar el malbaratament alimentari, com l’aplicació Too Good To Go, on s’ofereixen packs sorpresa a preu reduït per "salvar" menjar de restaurants, supermercats i fleques abans que no es faci malbé. En tot cas, l’oci no ha de ser necessàriament de pagament: també podeu esbargir-vos amb la família o amics amb un pícnic on cadascú porti alguna cosa i passar-ho d’allò més bé tot compartint un dia assolellat a l’aire lliure.

Dossier Com estalviar
Vés a l’ÍNDEX
stats