Economia 08/03/2018

ACS i Atlantia negocien per evitar una guerra d'opes per Abertis

Les dues companyies reconeixen converses preliminars, sense cap acord

Ara
2 min
Abertis i Waze s'alien per millorar la seguretat viària

BarcelonaLes companyies ACS i Atlantia han reconegut aquest dijous que han iniciat converses per evitar una guerra d'ofertes públiques d'adquisició (opes) per quedar-se amb Abertis.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Les dues companyies han notificat a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) que han iniciat converses preliminars, malgrat que també diuen que no s'ha tancat cap acord.

El diari 'Expansión' avança aquest dijous que les dues companyies estarien negociant per tancar un acord que evités una guerra d'opes, repartint-se els actius nacionals i internacionals d'Abertis.

En cas d'arribar a un acord, el repartiment d'actius podria servir com el desllorigador dels entrebancs que el govern espanyol ha posat a l'operació, especialment per part del ministeri d'Energia, Turisme i Agenda Digital.

El ministre, Álvaro Nadal, considera que Hispasat, companyia de satèl·lits de la qual Abertis té els drets polítics superiors, és un actiu que pot afectar la defensa i la seguretat nacional i, per tant, vol que el comprador d'Abertis, asseguri el seu futur. Abertis, per aplanar el camí, plantejarà a la junta d'accionistes, que se celebra la setmana que ve, que autoritzi la venda d'Hispasat.

La venda d'Hispasat a una companyia espanyola podria aplanar el camí de les opes. De fet, Red Eléctrica –que està participada per l'Estat– ja va mostrar interès per convertir-se en propietària d'Hispasat.

Segons 'Expansión', en les converses també hi estaria participant La Caixa, que és el principal accionista d'Abertis.

Atlanti va plantejar una opa per Abertis per valor de 16.300 milions d'euros, mentre que ACS va anunciar que volia comprar Abertis a través de la seva filial alemanya, Hotchief, en una operació de més de 18.500 milions.

No obstant això, tant la companyia italiana Atlantia com ACS, la constructora que presideix Florentino Pérez i que és la matriu de l'alemany Hochtief, estarien disposades a augmentar la seva oferta, cosa que podria desencadenar una guerra d'ofertes i fer elevar el preu de l'operació.

stats